2017. augusztus 11., péntek

EGYET BIZTOSAN TUDUNK: ORBÁN VIKTOR HORVÁTORSZÁGBAN NYARAL

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2017.08.11.


Pedig nem is volna érdekes a vakáció helyszíne, ha nem akarnák eltitkolni. De el akarják.

Két dologból következtethetünk arra, hogy Orbánék az idén is az Adriára mentek. Az egyik, hogy egy Fidesz- és kormányközeli, Kiszelly Zoltán nevű ember azt nyilatkozta a Blikknek, Orbánék azért titkolják el a nyaralás helyszínét, mert nem akarják az embereket irritálni
egy olyan külföldi úttal, amit mondjuk egy átlagmagyar nem engedhet meg magának. Továbbá a politológus szerint azt sem akarják, hogy felkeressék őket rajongók vagy a miniszterelnök politikáját ellenzők.

Túl azon, hogy elképzeljük azt az abszurd jelenetet, amint a Bencsik András és az Adriai Békemenet a hajón megérkezik, hogy nyaralása alkalmából köszöntse Orbánt, azért az jelzésértékű, hogy Kiszelly olyan távolságba helyezi a kormányfői vakációt, ami felkereshető akár a Bencsikeknek, akár valamilyen ellenzéki aktivistának.

Tehát Kína, Ausztrália vagy a Csendes-óceáni szigetek kilőve. Valamely közeli országról lehet szó, ráadásul - mivel igen meleg nyár van - egy olyanról, amelyiknek tengerpartja is van.

A továbbiakban a Vecernji List igazít el: a horvát lap 2 éve azt írta, Orbán az elmúlt 29 évben minden nyáron a horvát Adrián vakációzott. Először 1986-ban, a nászutat töltötte az isztriai Umagban.

2015-ben erről azért írtak, mert nem számítottak rá, hogy azon a nyáron is oda mennek, tekintettel a két kormány között rossz viszonyra. De Orbánék erre nem voltak tekintettel, mégiscsak oda mentek.

Tehát az szinte biztos, hogy idén is Horvátország a cél, de hogy azon belül melyik hely, az nyitott.
  • Ugyanúgy lehet Isztria.
  • Mint az a dél-dalmáciai Mljet-sziget, amelyen többször voltak, és amit Orbán az Adria ékkövének nevezett.
  • Esetleg Brac, ahol 2 éve jártak.
  • Vagy lehet Zadar környéke.
Utóbbi helyen az Orbán-családnak a Mészáros nevű embernek legalább 2 tengerparti villája is van. Legalább kettő.

Az egyiket (a Vir-szigetit) a felcsúti polgármester szerepelteti is a vagyonnyilatkozatában, a másikról a Zadarral szembeni Ugljan-szigetiről tavaly volt kénytelen elismerni, hogy övé, ha nem is személyesen, hanem egy általa tulajdonolt cégen keresztül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.