2017. augusztus 4., péntek

ELLOPOTT IDŐ, ELHERDÁLT LEHETŐSÉGEK

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.08.04.


Azt mondják a primadonnák, hogy mindegy, miket is beszélnek róluk, csak beszéljenek.
Hát, Botkának akkor nincs oka panaszra, hiszen sikerült már megint - természetesen teljesen demokratikusan - beledurrantania a nulláslisztbe .
Botka Budapest ügyeiben a budapesti MSZP szervezet átlépésével akart dönteni, amikor Tóth Józsefre, az angyalföldi polgármesterre bízta a budapesti kampány irányítását, gondolom, valamilyen testületi döntés alapján.
De az is lehet, hogy rosszul gondolom, miután a párt budapesti elnökével az élen az elnökség másként határozott, és más felelősöket jelölt meg a budapesti választási munka összehangolására, irányítására.
Ezzel aztán kezd kissé túlcsordulni a pohár, persze alapjáraton se merném állítani, hogy Botka a siker kovácsa, de amikor még gázt is ad...

Ezzel az akciójával az alábbiakat tette:
1. Megerősítette a demokraták azon részében, akik nem rokonszenveznek vele, hogy alkatilag antidemokratikus, baloldali Orbán-klón, csak nincs meg hozzá a hatalma, mert tőle legfeljebb a szegedi városháza portása függ, de az se nagyon.
Emellett meg se tudja fizetni a rokonszenvet, legfeljebb aprópénzzel, de szerintem elvi alapokon áll, és egy fillért se senkinek abból, ami az övé.
Senki és semmi nem hatalmazta fel ugyanis, hogy egy ilyen horderejű kérdésben döntsön, hogy riosszul döntsön, arra meg végképp nem.
2. Szembefordította a szocialisták jóformán egyetlen sikeres budapesti politikusát a többi budapesti szocialistával, senki sem szereti ugyanis, ha parasztnak nézik a sakktáblán, ahol ő például a megválasztott királynő, vagy a szürke eminenciás...
3. Budapestet szembefordította a vidéki Magyarországgal, hiszen ő soha nem lesz pesti, ha belegebed sem, a pesti politikusok állandóan a szájából kilógó kapát nézegetik, ő meg gyanakodva pislog a pesti csibészekre, akik állandóan elkefélik a derék falusi legények elől a lányokat, akik a fene tudja, mit esznek ezeken a girnyókon.
Atavisztikus és antagonisztikus ellentétek ezek, melyek megoldása még sokáig váratni fog magára.
4. Bebizonyította, hogy minden handabandázása ellenére a hatalma korlátozott, és mégsem lett belőle diktátor, még ha visszahívta is saját magát az eke szarva mellől, mint a rómaiak Cincinnatust.
Ez ebben a helyzetben nem túl kedvező fejlemény, de ha valaki a szocialista párt vezetésére vállalkozik, akkor számolnia kell a rejtett forradalmári képességekkel is.
5. A potenciális választók közül azok, akik megint elkezdtek bízni abban, hogy itt van egy nagyranőtt Horn-reinkarnáció, most bánatosan legyintenek egyet, jobb esetben.
És ezt a helyzetet nem kellene Gyurcsányra kenni, inkább el kellene azon spekulálnia, hogy szinte az utolsó percben hogyan lehet példát venni terepjárója GPS-étől, ha már eltévedt a nagy forgalomban.
A szakadékban égő autóroncsból már hiába hallik ki, hogy újratervezés.... újratervezés.... újratervezés...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.