2017. augusztus 29., kedd

"EZT AZ ÜGYET NE FELEJTSE EL SE POLITIKUS, SE KÖZEMBER, ÉS SENKI SE"

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: PL
2017.08.29. 


Erőszakmentesen egy igazságos választási rendszerért - Interjú Mészár Annával, a Közös Ország Mozgalom szóvivőjével

Szeptember 1-én a Közös Ország Mozgalom kezdeményezésére kilenc ellenzéki párt kezd tárgyalásokba azért, hogy közösen dolgozzanak ki javaslatot egy új, igazságos választási törvényre. A kezdeményezést elindító, és annak helyet biztosító KOM szóvivőjével, Mészár Annával beszélgettünk.

Gulyás Márton tavasszal hirdetett mozgalmat egy igazságos és arányos választási rendszerért. Azóta hány fő csatlakozott?

– Nagyjából most 170-180-an vagyunk aktivisták, és folyamatosan csatlakoznak hozzánk önkéntesek is. Azt szeretnénk, hogy minél több szimpatizáns is legyen körülöttünk. A mozgalomhoz való csatlakozásnak megvannak az előbb is említett szintjei: aktivista, önkéntes és szimpatizáns. Arra törekszünk, hogy minél több szimpatizánsunk legyen, hiszen mégiscsak a szimpatizánsok azok, akik leginkább ki tudják fejezni azt, hogy mekkora tömeg áll a mozgalom mögött. Önkéntesek és aktivisták szerencsére most már szép számmal vagyunk, így az operatív feladatokat el tudjuk látni, viszont az tényleg fontos, hogy lássák az emberek hogy nagyon sokan vagyunk.

– Ezek szerint továbbra is lehet csatlakozni a mozgalomhoz? 

– Igen, így van.

– Gulyás Márton és Varga Gergő közösen álltak a bíróság előtt a festékdobálásért, majd közösen is szónokoltak a tüntető tömeg előtt. Azóta viszont kevesebbet hallani róluk, főleg Varga Gergőről. Ő tagja a mozgalomnak?
– Nem, úgy tudom, hogy ő nem tagja a mozgalomnak. Alapvetően az igazságos választási rendszer mint ügy és a mozgalom is Gulyás Márton kezdeményezésére jött létre. Ő már a festékdobálástól függetlenül elkezdett ezzel foglalkozni, és a mozgalom ötlete is már jóval előtte megvolt a fejében. A festékdobálás tulajdonképpen egy jó apropó volt ahhoz, hogy ezt széles tömegek előtt is el tudja mondani, és fel tudja hívni a figyelmet arra, hogy ez nagyon fontos, és hogy csatlakozzon minél több ember. Varga Gergő pedig ott volt az eseményekben mellette, de alapvetően a mozgalom Márton nevéhez kötődik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.