2017. augusztus 22., kedd

FÉLNIVALÓJA ITT NEM A BŰNELKÖVETŐKNEK, HANEM A TISZTESSÉGES POLGÁROKNAK VAN

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Lázár Gergő
2017.08.21.


M. Richárd, miután nagy boldogan hazaérkezett megérdemelt Seychelle-szigeteki nyaralásáról, a bíróságon találta magát. Ugyanis a májusi 2-ai, két halálos áldozattal járó balesetet okozó férfi előzetes letartóztatásáról döntött a bíróság. Azonban ahelyett, hogy a bíró előzetesbe helyezte volna, M. Richárd szabadon távozhatott a bíróságról. Majdhogynem szóra sem érdemes mellékszálnak tűnik ennek fényében, hogy jogosítvány nélkül vezetett és kokainozott is, mielőtt a szerencsétlenséget okozta. Sebaj. Úgy tűnik, M. Richárd érinthetetlen. A májusi baleset óta szabadon jár-kel, azóta is jogosítvány nélkül vezet gondtalanul. Az országot is akkor hagyja el, amikor csak kedve tartja, a hatóságok pedig egy percig nem aggódnak.

Miközben családok gyászolják elvesztett szeretteiket, addig M. Richárd a Seychelle szigeteken süttette hasát nőverő barátnőjével. Hogy fordulhat ez elő? Hogy történhet meg ez egy olyan országban, ahol festék dobálásért azonnal bilincsben elvezetés és rabosítás jár? A magyar bíróságok nem először mutatják meg, milyen siralmas helyzetben is van a hazai igazságszolgáltatás. Gyilkosok és csonkítók járják hazánk utcáit, miközben ártatlanok kerülnek rács mögé. A rendszer már nem csak bűzlik, hanem egyenesen rothadásnak indult, aminek megállítása – úgy látszik – senkinek nem érdeke.

Érdekek és kapcsolatrendszerek mentén születnek meg a bírósági ítéletek. Ahelyett, hogy a tényleges törvények kerülnének betartatásra. M. Richárd a kecskeméti maffiaper ötödrendű vádlottjaként 8 év fegyházbüntetést kapott. Emberölés előkészületével, fegyvercsempészettel és lőfegyverrel való visszaéléssel gyanúsította akkor meg őt a bíróság. Nem pitiáner ügyekért került börtönbe, bizonyítottan erőszakos bűncselekményeket követett el, a bíróság mégsem érezte fontosnak a férfi előzetesbe helyezését...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.