2017. augusztus 17., csütörtök

FELPÖRGETTÉK A KÉMÉNYELLENŐRZÉSEKET

AZ ÉN PÉNZEM BLOG
Szerző: Az Én Pénzem
2017.08.17.


Egy éve működik a kéményseprés új rendszere, de információink szerint az ország több pontján csak most fordult igazán élesbe a dolog. Sorra látogatják végig a házakat és lakásokat, nem feltétlenül lista alapján. Akihez így érkeznek, annak ügyelnie kell, mit nyilatkozik, mert több tízezres bírság lehet a vége.


A kéményseprésért 2016 júliusa óta nem kell fizetniük a magánszemélyeknek. Ez nem vonatkozik a kiszállási díjra, ami a Katasztrófavédelem tájékoztatása szerint országos átlagban 500 forint körül mozog. Az se csodálkozzon azonban, akitől több ezer forintot gombolnak le, mert a rendszer felállítása még nem igazán sikerült. Különböző vállalkozások is tevékenykednek ezen a piacon.

A feladat átvételekor, 2016. július elsején 15 megye 1835 településén összesen 1,8 millió kéményt felügyelt a katasztrófavédelem, az idén augusztus elején már 17 megye 2582 településének összesen körülbelül 2,7 kéményét ellenőrzi és tisztítja a katasztrófavédelemnél dolgozó 606 szakképzett kéményseprő. A települések száma folyamatosan nő, ebben a hónapban Kiskunhalassal bővült a lista. Egy kéményseprőre így évente 4,5 ezer kémény jut, ami naponta (munkanapokkal számolva) 18 kontrollt jelent. Még mindig 40 százalékra rúghat azok aránya, akik más vállalkozásokkal találkozhatnak...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.