2017. augusztus 30., szerda

FIDESZES KEZDETEK - TERVEK ÉS A VALÓSÁG

CIVILHETES BLOG
Szerző: Lőrincz Csaba
2017.08.30.


Manapság nagy divat a liberális magatartást, politikát és egészében a kifejezést kritizálni. 

A helyzet pikantériáját az adja, hogy ez az erős ellenérzés éppen egy olyan párt előbb lappangó, majd nyílt propagandájának az eredménye, amelyik mára legkevésbé sem mondható demokratikusnak.

Legutóbb a Gondolkodó facebook oldalán érdekes, az érintett Fidesz által mára hevesen tagadott program pontjai kerültek ki. Összehasonlító elemzésünk következik. A mű címe: Mit akar a Fidesz? – Részlet a párt ’89-es programjából.

Politikai erők szabad versenyén alapuló parlamentáris demokráciát. Felelős kormányt, független bíróságokat.

A szabad verseny számunkra ismeretlen jelentését bírja a tény, hogy a Fidesz úgy játszik a választási törvénnyel, ahogy kedve tartja. E vágy a korlátlan hatalom megszerzésére és megtartására irányul. Mit számít az az egyébként számos politikában jártas tudós által hangoztatott nézet miszerint a demokrácia ott kerül veszélybe, ahol a választási törvényekhez hozzányúlnak?

És akkor még nem beszéltünk a kampányokról és azoknak megjelentetési lehetőségeiről.

Ami a független bíróságokat illeti, ha nem is vesszük számításba a bíróságok zsarolt helyzetét – most kövessük el ezt a méltányossági hibát – a Fidesz is tudja, hogy akárcsak a sakkban, jogi pályán sem a királyt érdemes fenyegetni. Polt „minden fideszes stiklit eltusolok” Péter mellett nem nagyon kell a bíróságokkal foglalkozniuk...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.