2017. augusztus 21., hétfő

FINKELSTEIN ELMENT, DE AZ ÖRÖKSÉGE ITT MARADT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.08.21.


Szombaton elment Arthur Finkelstein. A meleg házasságban élő, zsidó republikánus politikai tanácsadó, a gyűlöletkampányok nagymestere, Orbán Viktor és Benjamin Nethanjahu tanácsadója. Egy ember elment, örülni ennek akkor sem érdemes, ha teljességgel szemben állunk mindennel, amit Finkelstein képviselt és átadott legjobb magyar tanítványainak: Habonynak, Orbánnak és a többieknek. Már csak azért sem érdemes örülni, mert az öröksége itt marad.

Rényi Dániel, a 444 újságírója írt több cikket is arról, ki volt az a Finkelstein. Egy olyan politikai tanácsadó, aki az emberek legalapvetőbb félelmeiből csinált politikát, elérte azt, hogy utána csak ezekről szóljon a közélet, és minden más beszéd ellehetetlenüljön. Ő az, aki nélkül nem úszna hónapról-hónapra újabb és újabb kék gyűlöletplakát tengerében az ország. Neki volt az az egyik legfontosabb tanácsa, hogy először igazat mondj, amikor megszólalsz, ha utána hazudsz, az első igazság miatt a hazugságot is könnyebben elhiszik.

Írhatnám tehát, hogy az ördög elment. De Finkelstein nem volt ördög, ember volt. Méghozzá olyan ember, akit a hozzám képest másként gondolkodók a rend megőrzése, a stabilitás megteremtése miatt tiszteltek. Ez is egy szempont, bár én azt gondolom, ilyen kővel nem lehet semmilyen utat kikövezni.

És nincs megnyugvás se Finkelstein halálával, mert nem ő az ördög, hanem az a rendszer, ami a gyűlöletből, az ellenséggyártásból, a kormányzás helyetti folytonos háborúzásból tartja fent magát. Ez a rendszer pedig köszöni szépen, Finkelstein nélkül is él és virul...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.