2017. augusztus 3., csütörtök

GÜLLEN ÉS SOROS, A KÉT NEMZETMENTŐ

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2017.08.03.


Kezdő és haladó diktátorok örök receptje: végy egy ellenséget, okold minden bajért, legitimáld minden lépésed az ellene való, gigászi harccal, minden ellenfeled az ő ügynöke. Így menti meg nemzetét Soros György és Fetullah Güllen a demokráciától.

Több tízezer ember vesztette el az állását, ezrek kerültek börtönbe - mindehhez csak annyi kellett, hogy a hatalom azt mondja rájuk: Güllen emberei. Természetesen Budapest nem Ankara. Még. A magyar miniszterelnök elvetette a prezidenciális berendezkedést - szemben török kollégájával, aki épp most csinál magából egyszemélyi vezetőt - értsd: diktátort. A mi kedves vezetőnk látszólag letett a halálbüntetés visszaállításáról, szemben Erdogannal, aki kitartóan harcol érte. Utóbbit persze nem kényszeríti semmire Brüsszel. Már. Törökország a jelek szerint le is tett az EU-joz történő csatlakozásról, helyette új barátokat keres Moszkvában. Ankara egyre megbízhatatlanabb NATO-szövetséges. Szorosan követi e szégyenlistán Budapest.

Nagyon nehéz nem észre venni a két vezető - Erdogan és Orbán - párhuzamos mozgását. És ha ennyi a közös a két autokratában, az általuk használt recept is azonos kell, hogy legyen. Az is. A központi ellenség: az idegen földön - a sátáni Amerikában - élő hazánk fia, aki nemzete ellen tör, minden követ megmozgat, hogy a választott, demokratikus hatalmat megdöntse, világösszeesküvést sző népe ellen, direkt sátáni gonoszságból. Az ellene kényszerítő erejű összefogás kovácsolja egybe a nemzetet - már persze azt a részét, amelyik támogatja a hatalmat, így kiérdemli a nemzethez tartozás jogát. Mindenki más ellenséges ügynök, aláírt a gonosznak, aki… A lózungpolitizálás helyi sablonjait mindenki szabadon beillesztheti.

Soros György és Fetullah Gülen egy és ugyan az. Kreált, perszonalizált ellenség, akivel a hatalom bármilyen lépését igyekszik legitimálni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.