2017. augusztus 16., szerda

HA FELNÖVÖK, FIDESZES VAGY FUTBALLISTA LESZEK

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2017.08.15.


Minden magyar szülő, aki aggódik a gyerekéért, olyan szakmát ajánl neki, amellyel boldogul. Az iskola “jó magyarokat és jó keresztényeket” nevel, de ezek a közmunkások, akiknek azt jelenti jó magyarnak és jó kereszténynek lenni, hogy befogják a pofájukat, és nem lopják meg a fideszes polgármester földesurat.

De aki többet akar adni a gyereknek, annak muszáj valami olyasmire irányítani a figyelmét, amely biztos megélhetést és virágzó jövőt ígér neki. Ma két ilyen szakma van, a futballista és a fideszes. A legjobb a fideszes futballista, vagy olyan futballista, aki később fideszes lesz. Lenne egy harmadik is, a gázszerelő, de az csak akkor működik, ha a miniszterelnök pénzét folyatják át rajta, de ez a hely már be van töltve.

Futballistának lenni legjobb vidéken, de nem Felcsúton, mert a felcsúti akadémiából soha nem kerül be senki a felnőttcsapatba, mert a gyökerek nélküli klubot idegenlégiósokkal és igazolt játékosokkal próbálják az NB I-ben tartani. Mint kiderült, Balmazújvárosban is lehet közel havi 1 milliót keresni, s mivel ők még rászorulnak a különböző MLSZ extrapénzekre, akkor is játszatnak korhatáros fiatalt, ha nem elég jó.

Futballozni nem kell tudni egy magyar focistának, mert a többiek sem tudnak, egyáltalán nem feltűnő, ha valaki elesik a saját lábában. Aggódni nem kell, ha nincs néző, ha nincs pénzes tulajdonos vagy szponzor, mert ha fideszes a főnök, akkor közpénzből eltartják a klubot és a játékosokat is. Külföldi szerződésről nem kell álmodozni, mert ott már hajtani kell, és focizni is tudni kéne, de a magyar futballból tíz-tizenöt évig meg lehet élni.

Akinek valamilyen cége van, amely adótartozással küzd, az jól teszi, ha Tállai András NAV-elnök csapatához igazol. Nem fideszes cégtulajdonos apuka elővigyázatosságból is ebbe a csapatba küldi a fiát, ha nem esélyes arra, hogy valamelyik hajadon Orbán-lányt feleségül vegye. Aki nem akar adóellenőrzést vagy meg akarja úszni az adóhiányt, annak a NAV elnökének csapatához kell befizetni a vesztegetési pénzt (annak látható részét, a többiről nem tudunk)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.