2017. augusztus 3., csütörtök

HA ORBÁN BOCSÁNATOT KÉRNE, LEESNE A KORONA A FEJÉRŐL, SEBŐ FERENC, KÉTFARKÚ KUTYAPÁRT

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Vágó Gábor
2017.08.03.



A Kétfarkú Kutyapárt radikális szárnyának vezetője, a színházi rendező Sebő Ferenc interjúnkban beszél a felcsúti művészeti központról, az űrállomásról, és a csillebérci kiképzőtáborról. Elmondja, hogy mit lehet tanulni Orbán Viktortól, és miért kellene bocsánatot kérnie a miniszterelnöknek.

A Budapesti Anarchista Színház rendezőjeként megalapította a Felcsúti Anarchista Színházat is. 

Miért pont Felcsút?

Mert Felcsút az új központ. A művészetnek mindig is voltak központjai, száz éve még Párizs, majd New York, később Berlin. Most úgy érezzük, Felcsút vette át ezt a szerepet. A világ eszmei csakrája is egyben.

Milyen grandiózus művészeti teljesítmények kapcsolódnak Felcsúthoz, ami miatt megérdemli ezt a jelzőt?

Világszínvonalú esztétikájú a stadion például. Még rám is nagy hatással van az az épület, aki kifejezetten gyűlölöm a focit, annyira gyönyörű.

Miért, mit üzen az épület?

Reményt közvetít, egyfajta fenntartható jövőképet üzen. A legkisebb faluban is van rá lehetőségünk, hogy egy ilyen látszatberuházást megtegyünk. Ez arra utal, hogy van hátterünk, van jövőnk.

A Felcsúti Anarchista Színház (F.A.SZ.) milyen művészi teljesítményt tud felmutatni?


Egy éve próbál együtt a társulat. Talán a nevünk miatt kötötték sokan a titokzatos felcsúti gabonafaszt is a F.A.SZ.-hoz. Az augusztus 3-án kezdődő MKKP táborban már részt lehet venni az improvizációs technikákon alapuló LARP előadásokban. Az igazi attrakció az természetesen Felcsúton lesz. Augusztus 19-én egy űrállomást fogunk átadni, másnap pedig az űrbe kilövünk nyolc embert, és két kutyát...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.