2017. augusztus 30., szerda

HOGY MIRE VADÁSZIK MÉG A KORMÁNY? EZ OLTÁRI, DE TÉNYLEG....

HUPPA BLOG
Szerző: Huppa
2017.08.30.


A kormány határozatot hozott a 2020. évi budapesti Eucharisztikus Világkongresszus és a 2021. évi Vadászati Világkiállításhoz kötődő, a HUNGEXPO Budapesti Vásárközponthoz és egyes kapcsolódó fejlesztésekhez szükséges forrásokról, illetve költségvetési átcsoportosításokról.

A legutóbbi Magyar Közlönyben megjelentek szerint a beruházás előkészítési feladatainak (a tervpályázat, az engedélyezési és kivitelezési tervek elkészítése és jóváhagyása) finanszírozására a kormány 1 milliárd 527,8 millió forint egyszeri átcsoportosítását rendeli el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejezetében a beruházás előkészítési alap terhére, az állami vagyonnal kapcsolatos bevételek és kiadások fejezet javára.
Az Eucharisztikus világkongresszus, más néven Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus a római katolikus egyház rendszeresen megrendezett, világméretű eseménysorozata, melynek célja az oltáriszentség megismerésének és tiszteletének elmélyítése. (Wikipédia)

A határozat szerint az előkészítés során – a költségvetési források takarékos felhasználása érdekében – biztosítani kell a HUNGEXPO területén folyó fejlesztések közötti összhang megteremtését. Az azonnali átcsoportosításért a nemzetgazdasági miniszter és a nemzeti fejlesztési miniszter a felelős. A kormányhatározat felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. útján az Expo Park Kft. tegye meg a szükséges intézkedéseket az Eucharisztikus Világkongresszus, valamint a Vadászati Világkiállítás méltó megrendezéséért. A kabinet határozata felhívja a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy az átcsoportosítás során az összeg tőkeemelésként történő kifizetése esetén gondoskodjon arról, hogy az előkészítési feladatokra fel nem használt részt a fejlesztés finanszírozására használják fel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.