2017. augusztus 1., kedd

HŐSÉGRIADÓ VAN, DE GULÁCSON MOST SZERELTÉK LE A CIGÁNYSOR EGYEDÜLI KÖZKÚTJÁT

168 ÓRA ONLINE - ITTHON
Szerző: ÁGOSTON ZOLTÁN
2017.08.01.


A közkutat annak ellenére szerelték le, hogy a környékbeli háztartások többségében nincs bevezetve a víz. Most úgy tűnik, győzött a civil kurázsi. Száz méterre van egy üzemelő közkút – hívta fel a figyelmet eközben a község polgármestere.

Gulácson az egész országot sújtó hőhullám előtti napon leszerelték a cigánysor egyedüli közkútját – derül ki az erről szóló hétfői Facebook-posztból. A közkutat annak ellenére szerelték le, hogy a Vásárosnamény és Fehérgyarmat között fekvő Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község cigánysorán a háztartások jelentős részében nincs bevezetve a víz, a kissé meglepő időzítésre pedig Ujvári Judit független polgármester azt a magyarázatot adta, hogy a cigánysor közkútja hivatalosan nem működött már, csőtörés miatt kapcsolták le a gerincről.

A polgármestert a Facebook-poszt szerzőjének sikerült elérnie, és úgy tűnik, Magyarországon még működik a civil kurázsi, mert a telefonhívásai nyomán később ígéretet kapott arra is, hogy délután a kutat visszakapcsolják. Közben a gulácsi vízműgépész hozzászólást írt a bejegyzéshez. Az ő közlése szerint a cigánysor közkútja évek óta jogszerűen ki van kapcsolva. „Eddig is jogszerűtlenül használták a vizet, efelett évek óta szemet hunytak, emellett többször megrongálták a kutat, ami a vízmű költsége volt” – állította a vízműgépész...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.