2017. augusztus 11., péntek

ÍGY VÁGJA MAGA ALATT TÓTH JÓZSEF A FÁT

HUPPA BLOG
Szerző: Sebestyén Eszter
2017.08.11.


A XIII. kerület szocialista MSZP branddel felruházott polgármestere pont ugyanazt csinálja, mint a kötvény-bizniszben és a Városliget tönkretételében érdekelt Keresztapa alatt lévő maffiacsalád. A pesti kerületben, úgy tűnik, Tóth József, a fogadott politikai család Családfője*. Újra fakivágás. Ezúttal ellenzéki vezetésű kerületben.
  • A zöldpolitika baloldali felfogás. Fölösleges zöld pártokat alapítani, mivel a XXI. századi baloldal zöld. A zöldpolitika nem méregzöld forradalmárságot jelent, hanem társadalompolitikai szemléletet (bővebben lásd. Castells, M.)
  • Tóth József ugyanúgy pusztítja a környezetet, mint a kormánypártok.Interaktív szökőkutat ígér, ehelyett fákat vágat ki, és betont tetet a helyére.
  • A parkon belül van egy játszótér is, a zöld terület utáni első épület egy bölcsi, az utána következő egy ovi. A park főútvonal mellett terül el.
Miért csinálja ugyanazt a nem-baloldali polgármester, mint fideszes barátai?

Elsősorban azért, mert létrehozott egy INGATLANFEJLESZTŐ ÁLLAMI VÁLLALATOT (XIII. kerületi közszolgáltató Zrt.), amelynek élén jó darabig saját fia ült. Ez a Ráhelkés hasonlat a legkevesebb. Másodsorban – és ez az igazán gusztustalan –, azért, mert az Angyal Zöld Plusz programmal fedi el – a marketing szintjén – a Zrt. valódi tevékenységét: a folyamatos betonozást. Hogy is írta Rejtő Jenő? A fedősztori mindig legyen hiteles. Úgy tűnik, Tóthnak ez nem igazán megy. Vagy nincs is rá szüksége. Mert megfelel így is a Keresztapának*, és ebben az országban csak ez a fontos. Miből gondolhatjuk még ezt? Például abból, hogy minden kerületi avatásra és megnyitóra meghívja/felkéri Tarlós Istvánt. Aztán csak eltakarította valahogy, és főként valamiért Lukács György szobrát ez a szemétláda a Szent István parkból. Minden tiszteletem Tordai Bence (Párbeszéd) küzdéséért a szobor megtartásáért, de a 6-fős párt sajnos, ehhez kevés.

És akkor most képzeljünk el egy idealizált helyzetet! A Lukács szoborértösszefog kooperál a helyi MSZP, DK és Párbeszéd. A szobor állna, a kérdezősködő gyerekeknek és külföldieknek el lehetne mondani, ki volt e nagyszerű elme. De ha, az ellenzéki polgármester is egy maffiacsalád Családfője*?!

Tóth József interaktív szökőkutat ígér, és „fejlesztést” (értsd: lebetonozást):

Mit mond az utca embere?

A 70 pluszos néni azt, hogy ő ugyan ellenzéki, és őslakos, de tudja ő nagyon jól, hogy Tóth Jóska is az Orbán-papa kőbányáját táplálja (sic!)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.