2017. augusztus 3., csütörtök

ÍGY VESZI MEG MÉSZÁROS LŐRINC A BALATONT

SZTÁRKLIKK BLOG
Szerző: Heti Válasz / Sztárklikk
2017.08.03.


Honfoglalás 2.0: most épp a legértékesebb balatoni óriástelkekre úszik rá a Mészáros Lőrinc-Tiborcz István-érdekkör.

Három és fél hónapja hívta fel a figyelmet a Heti Válasz arra, hogy "Keszthely az új Felcsút"; a Balaton nyugati medencéjében ugyanis néhány foghíj kivételével a teljes városi partszakaszt ellenőrzése alá vonta a Mészáros Lőrinc vezette üzleti klub.

Mára - a legértékesebb vízparti óriástelkek megszerzésével - Keszthely mellett Badacsonyba, Balatonakaliba, Almádiba, Akarattyára, illetve Fonyódra és a déli part több más településére is "behajózott" ugyanez az érdekkör.

Első lépésben - a Balatontourist felvásárlása révén - még csak egy "üres" kempingüzemeltető vállalatot fogtak, az újabb projekt viszont már az egykori vagy jelenlegi táborhelyek, strandok tulajdonjogának megszerzéséről szól. A legnagyobb, 100 ezer négyzetméteres fonyódi partszakaszt benyelő FND Kemping Kft.-t például az a Kiss Zsófia vezeti, akit az Index - egy hotelprojekt kapcsán - Tiborcz-közeliként azonosított. A mostani FND-ügyletet, a többi kempingterület-szerzéshez hasonlóan, a Mészáros Lőrinccel összeépült kisbank, a B3 Takarék finanszírozza...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.