2017. augusztus 3., csütörtök

KAMUKIRÁLYOK, KAMUKÖZTÁRSASÁG

CIVILHETES BLOG
Szerző: Prof. Dr. Lakatos Gyula
2017.08.03.


Aki kamuzik, az hazudik, vagy csak kamuzik? De mit csinál, amikor nem kamuzik? Akkor hazudik?

Tegnap utalt rá a kormánypárt alelnöke és a birkózásban érdemeket szerzett elnök, hogy ő csak kamuzott, amikor valamilyen Soros Györgyféle, ellenséges „kémhálózat” átvilágítását kezdeményezte.

Rendben van, nézzük. miről van szó!
A kamu rokon értelmű szavai: valótlanság, füllentés, koholmány, blöff, megtévesztés, lódítás, megvezetés, ferdítés, csúsztatás! Szép anyanyelvünk!

A kamu az ilyen tisztviselőknél, az ötödik szubsztancia, a Föld, Levegő, Víz és Tűz mellett, ahogyan, az ókori görögök gondolták. Minden az univerzumban, a társadalomban, a kormányban is, ezekből az ős-elemekből rakódott össze, vagy rakta össze a Mindenható.

Az ötödik őselem, ami a hazai államunk építőeleme, Kamu! Régi fogalom ugyan, de társadalomtudományi, politológiai adaptálása, korszerű alkalmazása a közösségi ügyek vitelében, újszerű találmánya a Mesternek, az igazi, tősgyökeresen magyar államférfinak!

Mégsem mondhatja egy felelős állami Titán, hogy hazudik, csúsztat, lódít meg hasonló! Hazugság, hogy hazudik! Csak kamu! A köznép soraiból felemelkedett őstehetségek csak kamuznak, mindenki más hazudhat!

Aki ennek ellenkezőjét állítja, nemzetellenes, hazaáruló! A legjobb esetben! Van ennél csúnyább jelzőjük is, de most nem mondom!

Mintha „birkózna” a kifejezésekkel és a konzisztens magyarázatokkal, szinte sajnálom a vergődését. Megoldják ma kormány emberei a dilemmát: nem hazudunk, kamuzunk.
Nem értem, mit „eszik” ezeken a munkatársakon” a miniszterelnök? Olyan sokan vannak, talán nem is ismeri meg mindegyiket a lépcsőházban, ezért nem tűnt fel neki?
A kocsmában, a falumban erre a fentről, magas helyről jövő nyilatkozatra, a törzsvendégek rögtön felhajtanak még egy hosszúlépést!

Annyira muris a sok kamuzás, hogy a következő havi szociális segélyre hitelt sem kérnek a tulajtól. Tudom, ez is valamilyen ármánykodó kamu duma: mert mindenki jól él ebben az országban, hála, mondja a terrorizmus házának főmadámja, a Nagy Mester áldozatos munkájának köszönhető! Hát igen, ez a baj, gondoltam!

A kamuzó, ha liberális, hazafiatlanul hazudik! A másik, a konzervatív és keresztény kormánypárti tisztességesen, elkötelezett, istenfélő hazafiként kamuzni szeret! Micsoda világnézeti különbség! Tele vagyok kisebbségi érzéssel ebben a magyaros államigazgatási hierarchiában!
Ha nem kell tudni focizni, elég a stadion hozzá, akkor nem kell tudni állami ügyeket sem irányítani, elég hozzá egy nagy ház, az országház?...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.