2017. augusztus 12., szombat

KARAFIÁTH: TÖKÉLETES BAROMSÁGOK RÖPPENNEK KI KERÉNYI SZÁJÁN

24.HU
Szerző: Karafiáth Orsolya
2017.08.12.


...A jelenben már szorgalmasan gyártják előre a politikailag jól fekvő fejeket, akikre nem lesz gond soha – legalábbis amíg a NER működik, mert kutya az őt etető kézbe nem harap, gondoljunk csak a már általam is sokat ostorozott Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft.-re, azaz Orbán János Dénes és változó mértékben zsenitudatos, ám közpénzre örökké éhes csürhéjére.

Láttuk már, hogy átírható egy ország kulturális térképe, most is gyönyörűen festik feketére a lapokat, mert azt hiszik, ha összeszarozzák, amit találnak, ha lenyomnak mindent, amit tudnak, akkor ők, a hatalom által kitüntettek tündökölhetnek.

Döbbentem bámulom, ahogy ezek az emberek elhiszik maguknak, hogy jó helyen vannak, az őket megilletőn.

Most nem megyek bele abba, hogy szerintem a választás, mármint hogy kihez dörgölőzünk, kikhez csapódunk, mit teszünk meg pénzért-sikerért, ez is mind a tehetség része. És tény, mindennek ellenére emberi trágyahalmok is létrehozhatnak értékes alkotásokat.

De attól nem lesz egy alkotás értékes, hogy
egy: Kerényi annak tartja
kettő: hogy a hatalom annak tartja
három: hogy van della a reklámozására, írójának bepólyálására.

Szar ember és szar mű szar marad, fújhatjuk rá a sanelötöt. Hiába tesszük egymás mellé egyforma befőttesüvegbe a nagyi házi szilvalekvárját és a szart, a kóstoláskor minden kiderül...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.