2017. augusztus 9., szerda

LESZ-E ÚJ BEVÁNDORLÁSI TÖRVÉNY AZ USA-BAN?

HATÁRÁTKELŐ BLOG
Szerző: Határátkelő / VisumWings 
2017.08.09.


Az amerikai bevándorlás eddig sem volt nagyon könnyű menet (sokan hosszan tudnának mesélni erről, volt már itt, a blogon is, aki meg is tette), ám ha a kongresszuson átmegy Donald Trump amerikai elnök új javaslata, akkor az eddigi rendszer elég jelentősen megváltozhat. Miután a téma érdekes, én viszont nem vagyok vízumszakértő, ezért megkértem a VisumWings csapatát, hogy írják meg, szakmai szemmel milyennek tűnik az új javaslata, és melyek lennének a legfontosabb változások.

„Donald Trump a Fehér Ház Roosevelt termében – ami a nagy horderejű bejelentések színtere szokott lenni – augusztus 3-án ismertette a bevándorlás-politika változtatására született új törvény tervezetét.

A törvényjavaslat alkotó két szenátor, Tom Cotton, Arkansasból és David Perdue, Georgiaból ismertette az általuk RAISE-nek (növekedés) nevezett törvényt, mely egy betűszó is egyben, The Reforming American Immigration for a Strong Economy jelentése Amerikai Bevándorlási Reformok egy Erős Gazdaságért.

„Ez a törvényjavaslat demonstrálja az amerikai családokért való szenvedélyes küzdelmünket” - idézi az elnököt az amerikai sajtó.

Mást valójában nem tesz, mint a Trumptól megszokott módon demonstrál. Társadalmi, gazdasági hordereje csekély.

Nézzük részleteiben!

Mit akar Trump?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.