2017. augusztus 19., szombat

MAGYARORSZÁG MÁSODIK EMBERE ALÁMERÜLT A BUGGYANT IRRACIONALIZMUSBA

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2017.08.19.



A Fidesz és az ország irányító a szemünk láttára bolondultak meg.

Ha valaki azt mondja 2010-ben, hogy a Fidesz lopni fog, akkor egyáltalán nem lepődök meg. Visszatekintve a lopásnak erre mértékére nem lehetett számítani; talán ők maguk sem bíztak benne, hogy megtehetik.

Ha azt mondja valaki, hogy felszámolja jogállamot, korlátozza a nyilvánosságot egyeduralomra törekszik, akkor rábólintok, persze. Ami megvalósult, az csak a töredéke annak, amit terveztek, amire Orbán vágyott és kigondolt.

De ezek mégiscsak feltételeznek valami racionalitást. Hogy saját, önző érdekeiket követni tudják, először fel kell azt ismerniük. Amihez tisztában kell lenni a világ dolgaival, meg ilyenek.

De amiket most Kövér mondott Mészáros Lőrinc Magyar Idők nevű agitpropkáján, az már túlmutat ezen.

1. Ma az európai demokratikus intézményeket meghatározó elitek jelentős része annak a globális háttérhatalomnak a megvásárolt, függőségben tartott ügynöke, amelynek a most zajló folyamat az érdeke,
2. A személyiségek különbözők, egyesek a háttérben, zárt ajtók mögött ténykednek, másoknak az okoz örömet, hogyha a világmegváló filantróp szerepében tetszeleghetnek. Azt azonban senki nem gondolhatja komolyan, hogy egyedül Soros mozgatja a világ történéseit. Ő a világ legismertebb, jelenlegi tudásunk szerint legnagyobb befolyású és óriási pénzeszköz felett rendelkező szereplője a háttérhatalomnak.

3. A háttérhatalom legfontosabb jellemzője, hogy rejtőzködik, és csak annyira fedi fel magát, amennyire céljai megvalósításához szükséges.

Szóval ha azt mondja valaki, hogy kormányzásának 7. évére a Fidesz - valamint az ország - második embere teljesen alámerül a buggyant irracionalizmusba, azt egyszerűn nem hiszem el.

Persze mindig tartott a Fidesz olyan félbolond szerzőket, akik a saját fél- vagy egészen bolond közönségüket látták el olyan leegyszerűsített világmagyarázatokkal, amelyek mindent megvilágítanak, amelyekből minden következik. Ebben a világképben rend van, semmi nem történik véletlenül, esetlegesen, akaratok, szándékok eredőjeként, különböző emberek egymásrahatásaként.

Itt minden tervezett, pontosan kigondolt, világos célok vannak kitűzve, amelyek persze ártalmasak az egyszerű emberek számára, és különösen a magyarok számára.

Itt egy összeesküvés zajlik a világ ellen en block, amely összeesküvésnek még a ténye sem cáfolható, hiszen - mint Popper már vagy 100 éve rámutatott - minden csak megerősíti. Ha valaki azt állítja, hogy van ilyen összeesküvés az már önmagában konfirmál. Ha valaki tagad, az is. Hiszen egy összeesküvésnek az a dolga, hogy titkos legyen, nem?...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.