2017. augusztus 11., péntek

MEGINT ELŐKERÜLTEK A MILLIÓS PRÉMIUMOK

MAGYAR NEMZET ONLINE
Szerző: Vég Márton
2017.08.11.


Elégedett lehetett a kormány az állami cégvezetők teljesítményével, ugyanis éves alapbérük 10–80 százalékának megfelelő prémiummal honorálta őket 2016-ban – derül ki Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) parlamenti államtitkára Tóth Bertalan szocialista országgyűlési képviselőnek adott írásbeli válaszából. Kivétel a Magyar Export-Import Bank Zrt. és a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt., ugyanis a Külgazdasági és Külügyminisztérium válaszában azt fogalmazta meg, hogy az ott dolgozó vezető tisztségviselők 2015 óta sem prémiumban, sem jutalomban nem részesültek.

A nyolcvanszázalékos prémiumot az Észak-dunántúli Vízmű Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese és a Duna Menti Vízmű Zrt. műszaki igazgatója kapta, azt ugyanakkor, hogy ez forintban körülbelül mit jelenthet, a fellelhető adatbázisokból nem sikerült kideríteni. A MÁV Zrt.-nél számításaink szerint legalább 23,6 millió forintot oszthattak szét a felső vezetés premizálására. Az NFM válaszából csak a prémium éves alapbérhez viszonyított mértéke derül ki ugyan, de azt tudjuk, hogy Dávid Ilona vezérigazgató havi bruttó ötmillió forintot keres a vasúttársaságnál, ez éves szinten hatvanmillió forintot jelent, amihez tízszázalékos prémium járul, ami hatmillió forint. A vezérigazgató-helyettesek havi bruttó 1,8–3 millió forintot keresnek, amiből év végéig 21,6–36 millió forint jön össze, a szintén tízszázalékos prémium pedig 2,1–3,6 millió forintot tesz rá.

Érdekes, hogy a MÁV Zrt.-nél a biztonsági és a jogi igazgató szerződésében 20 százalékos prémium szerepel, így 4,3 millió forintot vihettek haza. A személyszállítással foglalkozó MÁV Start Zrt.-nél csak havi bruttó hárommillió forintot keres Csépke András vezérigazgató, de remek teljesítménye így is 3,6 millió forintos premizálást érdemelt 2016-ban...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.