2017. augusztus 17., csütörtök

MEGSZÍVJA, AKINEK AZ ÜGYE A SZEGEDI BÍRÓSÁGRA KERÜL

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Spectra
2017.08.17.


Nincs bizonyíték Czeglédy Csaba ellen, mégis meghosszabbítják az előzetes letartóztatását. Egyre inkább úgy tűnik, hogy mindenki megszívja, akinek az ügye Szegedre kerül. Összegyűjtöttünk 7 indokot, ami ezt alátámasztja.

A szegedi járásbíróság nyomozati bírója úgy döntött az előzetesről, hogy nem volt semmi bizonyíték az ügyészek kezében. Ráadásul a nyomozati bíró azóta meg is hosszabbította Czeglédy előzetesét. Egyáltalán nem meglepő ez az aggályos döntés. Legyen szó az ítélőtábláról, járásbíróságról, vagy törvényszékről, Szeged régóta híres arról, hogy aránytalanul súlyos ítéleteket hoz a Fidesz számára fontos, politikailag kényes ügyekben.
Aránytalanul súlyos ítélet

A Szegedi Törvényszék még a laikus számára is aránytalanul súlyosnak tűnő ítéleteket hoz. Tavaly ősszel 10 év fegyházbüntetést szabtak ki a legfontosabb migránsperben, a röszkei zavargás miatt terrorcselekménnyel megvádolt szíriai férfire, Ahmed H-ra.

Fideszes rokonok döntenek

Az Ahmed H. ügyében ráadásul az a Nagy Andrea hozta az ítéletet, akinek élettársa fideszes kapcsolatai miatt ismert. (Ha ez nem lenne elég: közös irodában dolgozik egy volt Fidesz-KDNP országgyűlési képviselővel, és azzal a bírósági vezetővel, aki Nagy Andreára osztotta Ahmed H. ügyét.) Visszanyomozható tehát, hogy Szegeden ezeket az aránytalanul súlyos ítéleteket Fideszes rokonok hozzák.

Nem lehet ellentmondani a kenyéradó gazdának

Szegeden azonban messze nem Nagy Andrea bíró politikai-családi-kapcsolatai a legaggályosabbak. Itt lehettünk tanúi az elmúlt év legbizarrabb személyi összefonódásnak, amikor a Szegedi Ítélőtábla elnöke, Harangozó Attila kifejtette, hogy az OBH elnök a kenyéradó gazdája, akinek nem lehet ellentmondani.

Gyanús összefonódás a legfelsőbb körökben


A gyanús összefonódásokat egyébként már a legfelsőbb bírói körökben is megfigyelhetjük. Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke ugyanis még büszke is arra, hogy több évtizedes barátság fűzi Orbán Viktorhoz. Ezek után nem meglepő, hogy az elnökasszony nagy szerepet játszott Orbán politikai leszámolásaiban: az OBH elnök által törvénysértő módon kijelölt bíróságok - így a szegedi bíróságok is - sorra ítélik el a koncepciós perek vádlottjait...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.