2017. augusztus 11., péntek

MIÉRT CSAK A KORRUPT FIDESZESEKNEK JÁR OLCSÓ LAKHATÁS?

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.0811.


Semmi se mutatja ma jobban a jelenlegi rendszer kizsákmányoló jellegét, az új „nemzeti” tőkésréteg felpumpálását és ezzel szemben a középosztály kivéreztetését, mint a lakhatás témája. Miközben hetente jön egy új hír egy fideszes tőkés úrról, aki kapott valami olcsó ingatlant, addig rendkívüli parlamenti napot kellett összehívni a devizahiteles családok emelkedő számú kilakoltatása miatt. És lassan két éve arról szólnak a hírek, hogy megfizethetetlenek az ingatlanárak, az albérletek Budapesten az egyszerű emberek számára.

Csak az elmúlt fél év híreiből szemezgetve:

80 ezret fizet egy 158 négyzetméteres lakásért az első kerületi polgármester volt felesége a Várban, amit az első kerület adott neki bérbe, polgármesteri döntéssel.

– De Nagy Gábor Tamás első kerületi polgármester saját maga is bérel 100 ezer forintért egy 81 négyzetméteres lakást, az általa vezetett önkormányzattól.

– A IX. kerületben sorra a helyi fideszesek barátaihoz, rokonaihoz kerülnek az önkormányzati lakóingatlanok, miközben van, aki 25 éve vár a kerületben egy normális lakásra.

– Összesen havi 126.126 forintért bérel négy lakást a várban Zsiday Roy éttermes és a pletykák szerint az Orbán-család egyik tagjának strómanja, amelyekkel milliókat keres, ugyanis luxushotelt alakított ki belőlük. Egy lakást napi 88 ezer forintért ad ki.

– „45 négyzetméteres lakásért havonta csak 13.800 forintot, egy 340 négyzetméteres lakásért pedig 220 ezret fizet Budavár önkormányzatának a Garancsi István üzletember tulajdonában álló CD Hungary Zrt.” Garancsi a Videoton tulajdonosa, Orbán jó barátja, a magyar gázbizniszen furcsán jól (milliárdokat) kereső MET-csoport egyik vezetője, építőipari cége pedig sorra nyeri a közbeszerzéseket, a vizes vébé túlárazott épületeit is ő építhette.

– És akkor még ott vannak az EU-s pénzből maguknak vadászkastélyt építő vidéki képviselők, és számos kis önkormányzati képviselő, barát, újgazdag ficsúr, no meg az üzleti célú, nevetséges áron kiadott, majd eladott ingatlanok, például az V. kerületben.

Mindeközben tavaly csak az első fél évben 1500 ember lakoltattak ki Magyarországon. Lényegében nem épülnek szociális bérlakások, és az eddigiek száma is csökken.
..

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.