2017. augusztus 25., péntek

MINDENKINEK ELEGE VAN A LÁBSZAGÚ TAHÓSÁGÁBÓL, A HAZUDOZÁSAIBÓL, A FÉLÁZSIAI ÓBÉGATÁSAIBŐL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2017.08.24.


...Az van, drága véreim a nemzeti büszkeség hímes mezején, hogy Magyarország és Lengyelország szép csendesen magára marad a baromságaival. Miközben ártunk és ormányunk bőszen veri a mellét a visegrádi négyek uniós politikát befolyásoló rettenetes erejéről, a V4-ek gyakorlatilag kiüresedik. Két ország – Csehország és Szlovákia – nem igazán óhajt részt venni a lengyel-magyar agymenésben. Gondolok itt a demokrácia leépítésére és az Európai Unió szétverésének nemes kísérletére. Nyilván nem léptek ki a V4-ekből és nem is fognak, de létrehoztak egy másik formációt, ahová már Orbán Viktor (akit innen is nagyon puszikálok), sem Beata Szydło lengyel kormányfő nem hiányzik.

Franciaország – Nagy-Britannia kilépésével – az Európai Unió vezető erejévé lépett elő, Németország mellett. És innen nézve bizony elég gáz, hogy Macron nem a V4-ekkel, hanem a slavkovi hármakkal egyeztetett például az Unió jövőjéről. Lehet persze azzal jönni, hogy hát hiszen a V4-ek kormányfőivel is csacsogott júniusban, az EU-csúcstalálkozó előtt. Aha, csacsogott. Ha már ott voltak.

Minden erődemonstráció, sikerjelentés és halleluja ellenére az van, hogy már csak mi hisszük el, kerítésen belül, hogy a visegrádi országok tárgyalóképes tényező az Unión belül. Egyre kevésbé az. Ahogy csak mi hisszük el azt is (már persze, aki elhiszi), hogy egész Európa, ha nem az egész univerzum a mi drágaszép Orbán Viktorunkat csodálja és utánozza.

Az van, hogy egy nagy francot. Már mindenkinek bőven elege van a lábszagú tahóságából, a hazudozásaiból, a félázsiai óbégatásából és az összes diktátort a hátán az Unióba behurcolni szándékozó, különösen Putyin céljait mindenben kiszolgáló bumburnyákságából. Orbán már csak a saját országát tudja hülyíteni és rángatni, senki mást. Akkor sem, ha a rohadtul megfizetett pártmédiája tokától bokáig azzal van teli, hogy mekkora nagy ember is ő és mennyire csodálja a fél világ.

Nem csodálja senki, de a diplomácia nem úgy működik, ahogy mi itt megszoktuk – tehát Szijjártó kiáll toporzékolni -, hanem szépen csendesen szarják le a fejét annak, aki nem képes és nem is hajlandó megtanulni késsel-villával enni. Ez történik most. Na, innen nézve már sokkal érdekesebb, hogy kivel és miről tárgyal Macron. Lehet még egy darabig hazudozni Európa megmentőjéről és jövendőbeli uráról, de ezt már csak az érintett (akit újfent pusszantok, bárhol is van) és a hívei hiszik el. Senki más. Meg esetleg Havasi Bertalan és az Origo. Ők is pont annyira fontos szereplői az Uniónak, mint a főnökük. Semennyire.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.