2017. augusztus 1., kedd

NAGY BANDÓ: HYPÓS HALÁSZLÉ A SZAMOSNÁL - TRUTYI JÖN A FOLYÓN. VIZES VÉLEMÉNY

24.HU - POSZT ITT
Szerző: Nagy Bandó András
2017.07.31.


Már megint folyón át kapjuk a trutyit!… Én még mindig a vizes vébén szereplő magyarok szereplését dolgozom föl, sikereiket és kudarcként megélt szereplésüket, a vébé dicséretes szervezését, a helyszínen szurkolók boldogságát, egyvégtében „vízben gondolkodom és úszom”, és közben eljő a hétfő, és újra hétköznapinak nem nevezhető dolgok borzolják a kedélyemet. Most például a Szamos szennyezettsége, szennyezése, mely kísértetiesen emlékeztet az 1996-os tiszai szennyezésre, és mint tudjuk, a Szamosban megjelent trutyiból egy kicsinyke a Tiszába is jut.

Huszonegy éve az Esmeralda nevű romániai vállalat öntött nyakon bennünket egy sajátos vegyülékkel. Az sem maradt reakció nélkül, mondtam a magamét, a sajátos vegyülékhez igazodva sajátosan, a humor eszközeivel.

Mostanában gyakran hallom vissza, hol az egyik, hol a másik hajdani írásomról, kabaréban elhangzott monológomról, hogy aktuális maradt, amire büszke is lehetnék, ehelyett inkább szomorúsággal és kesergéssel nyugtázom, főként most, a szagossá lett Szamosról szóló híreket hallva.

Azt remélem, hathatós intézkedések történnek „odaát”, és ha ehhez a hajdani írásom is hozzásegít, ide idézem. Már csak egyre vágyom: hogy két évtized múlva veszítse már végre aktualitását, közös örömünkre és megnyugvásunkra...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.