2017. augusztus 30., szerda

NAGY BANDÓ: MENJETEK A FRANCBA, NOMENTUM!

24.HU - POSZT ITT
Szerző: Nagy Bandó András
2017.08.30.


...Nehéz lesz középre húzódni úgy, hogy finnyásan szarozzuk a Fideszt is, a Jobbikot is, a szocikat és az LMP-t is, még ha ez a végén némi eredményt is hozhat.

De mit hozhat a parlamenti küszöb átlépése? Nem többet, mint hogy közelebbről láthatjátok Orbán Viktort és Kövér Lászlót, és megtapasztalhatjátok, milyen érzés, amikor a legjobb javaslataitokat is félresöprik a hatalmon maradók.

Ezt akarjátok? Újabb négy évet abból, amit nyolc év óta ismerünk? Amit már megtapasztaltunk és végigéltünk? Oké, nektek ez újabb négy elcsellózott év, fiatalok vagytok, még lesz mikor és hol behozni. De a mi korosztályunk is itt él. Az a híres-nevezetes „Nagy Generáció”, melynek egy újabb négy év akár az utolsó négy éve is lehet. Nekünk már nem fér bele újabb négy év. Nézzetek vissza, és láthatjátok, hányan mentek már el csak a legjelesebbek közül az elmúlt nyolc esztendőben.

Tudjátok, mi már a gyerekeinkért meg az unokáinkért aggódunk, bár lassan már nem kell féltenünk őket: jól elvannak „németben” meg „angolban”, mi meg Skype-nagyiként követhetjük sorsuk alakulását.

Ha októberre is ugyanígy marad minden, ahogy a küldöttgyűlésetek határozott, nem lesztek több és jobb, mint az a néhány kamupárt, mely (sejthetően a Fidesz segédletével) elindul a választásokon, hogy minden normális ellenzéki közösségtől elszívjon pár tucat szavazatot. Nektek is jut, persze, sokan becsülnek benneteket, de nem tudom, ez a megbecsülés kitart-e majd 2018 kora nyaráig, ha épp rajtatok fog elmenni a győzelem. Ha épp az a pár ezer szavazat fog hiányozni az ellenzéki győzelemhez, melyet rátok pocsékoltak.

Ha így lesz, szeretnék ott lenni a választás utáni dumapartitokon, hogy meghallgassam, mit gondolnak magukról és rólatok a csapatotok okostojásai.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.