2017. augusztus 3., csütörtök

NEM HIBÁZTATHATÓ MINDENÉRT A KORMÁNYZAT HAZUG PROPAGANDÁJA

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: ashwood
2017.08.03.


...Amikor az ellenzék saját kudarcaiért kizárólag a mindent eluraló kormánypropagandát tartja felelősnek, épp a szükséges munka elvégzése alól menti fel magát. Ja kérem, széllel szembe nem lehet...

Sokkal inkább az a kérdés: miért akar legalább 2 millió ember inkább Orbán Viktornak hinni - és mindent elhinni -, mint a saját szemének? Miért nem képes az ellenzék egyetlen ereje sem még csak megközelíteni se egy látványosan és velejéig korrupt, a kommunizmus legsötétebb időszakát idéző ellenségképekkel operáló, az EU-ban egyre jobban elszigetelődő kormányt.

A társadalom nem változott meg gyökeresen - sajnos - '94 vagy 2006 óta. És Orbán sem lett harciasabb - mindig is ellenzékben politizált, nem zavartatva magát attól az apró ténytől, hogy kormányon van. (2010-es ciklusában első sorban az "elmúltnyolcév" ellenzéke volt, e mellé építette fel lassan az újabb ellenségeket, elsősorban Brüsszelt. A menekült-ellenesség sem más valójában, mint egy pontra-pozíció elfoglalása Brüsszelben. Persze igaza van: ellenzéknek lenni sokkal könnyebb, hisz nincs valódi befolyásod az eseményekre, így teljes a felelőtlenség. Ezt kormányon folytatni: a felelőtlenség négyzetre emelése.)

Magyarországon 8 millió választópolgár él, ebből 6 millió mobilizálható is. 2 millióan szavaznak szinte biztosan a Fideszre, vagyis marad 4 millió elégedetlen, nem kormánypárti szavazó. A jelek szerint az ellenzék mégis képtelen ezeknek az embereknek Mészárosok és Habonyok ellenére vállalható alternatívát kínálni. Ezért pedig nem lehet a propagandát hibáztatni. A munka nem spórolható meg és már alig van rá idő. Ideje lenne elkezdeni végre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.