2017. augusztus 21., hétfő

NINCS GAZDÁJA AZ ARTON CAPITALTŐL ELVITT SZÁZMILLIÓKNAK, ERŐSÖDOTT AZ ÖNBETÖRÉS VERZIÓJA AZ ÜGYBEN

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Csikász Brigitta
2017.08.21.


Áll a nyomozás, pontosabban a rendőrök az eddig begyűjtött adatokat elemzik, ugyanakkor a vizsgálódásra létrehozott csoport tagjai tartanak a kötvénykereskedés hátterében meghúzódó politikai száltól – ezt mondták el az Átlátszónak név nélkül szakmai körökből a letelepedési kötvényekkel kereskedő Arton Capitalnál négy hónapja történt állítólagos betörés ügyében folyó eljárásról. A szerkesztőségünk által megkérdezettek úgy vélik, egyre kisebb az esélye annak, hogy a tetteseket elfogják.

Legfrissebb információink szerint nincs gazdája az Arton Capitaltól ellopott pénznek, ugyanis senki nem jelentkezett a nyomozó hatóságnál azzal, hogy hiányozna neki az összeg vagy annak egy része. Márpedig az eljárás szempontjából ez fontos információ lenne a rendőrök számára.

Akik egyébként fáznak a letelepedési kötvénybiznisz miatt politikai érintettségű ügytől, így – mint az egyik informátor fogalmazott – nem bánják, ha nem kell belemélyedniük a nyomozásba és nem kapják el a betörés elkövetőit. Ezzel együtt abban is reménykednek, hogy az eljárást minél előbb meg lehet szüntetni, vagy fel lehet függeszteni.

Mint már beszámoltunk róla, az április 7-éről 8-ára virradóra történt ügyben – értesüléseink alapján – először a XIII. kerületi kapitányság nyomozott, majd attól átvette a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Mint az a sajtóban megjelent, az Arton Capitaltól mintegy 1,9 millió euró készpénz mellett, amiből egymillió állítólag egy széfben volt, eltűnt a kötvények dokumentációját tartalmazó szerver is.

Ahogy telik az idő, úgy tartják egyre valószínűtlenebbnek rendőri szakmai körök azt, hogy meglesznek a tettesek.A betörés kivizsgálásában részt vevő nyomozók maguk sem hisznek abban, hogy valódi bűncselekmény történt, hanem inkább kamu balhénak tartják az egész ügyet, amit azt szolgálta volna, hogy a pénzt lepapírozhassák.

Ugyancsak az önbetörés verzióját erősítik azok az értesüléseink, amelyek szerint a nyomozók a titkos adatgyűjtések során nem találtak semmilyen kapcsolódási pontot betörő bandákkal, valamint az ebben a szakmában elismert zárfeltörőkkel, széfek felnyitásához értő profikkal.

Egyes pletykák szerint valakik házalnak az Arton Capitaltól állítólag megszerzett anyagokkal és a levelezéssel, de mivel nagyon sokat kérnek értük, eddig nem tudtak megegyezni az árban. Mindenesetre úgy tudjuk, hogy a kötvénykereskedő cég iratait igyekeztek eljuttatni egyes politikai körökhöz...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.