2017. augusztus 28., hétfő

ÓDA VLAGYIMIR VLAGYIMIROVICS PUTYINHOZ

GÉPNARANCS
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Zsebesi Zsolt
2017.08.28.


A Debreceni Egyetem leendő díszdoktora elfoglalta egy szuverén ország Krím nevű félszigetét. Politikájába 10 ezren haltak bele Kelet-Ukrajnában.

Nincs is szebb annál, mint amikor a polgári demokráciában négyévenként az urnákhoz járulnak a felvilágosult és felvilágosított polgárok, hogy voksaikkal kifejezésre juttassák párt- és személyi preferenciáikat, véleményt mondjanak az előző kormányról és válasszanak a kormányzásra ajánlkozók közül. Ennél csak az szebb, amikor négyévenként Magyarországon választanak.

A nem létező polgárok itt is négyévente szavazni mennek. Árpád népe azonban nem felvilágosult és még kevésbé felvilágosított. A regnáló hatalom – talán nem is alaptalanul – annyira hülyének nézi őket, hogy csak óriásplakátokon vagy ócska focimeccsek szünetében felolvasott egyperces kijelentő mondatokban kommunikál velük. A plakátokon: „Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén!” és „Ha Magyarországra jössz, tiszteletben kell tartanod a kultúránkat!” vagy „Ha Magyarországra jössz, ne vedd el a magyarok munkáját!” máshol „Üzenjük Brüsszelnek, hogy ők is megértsék”.

Viszont egyedül a magyar nép olyan intelligens – nyugodtan mondhatom, mert nem túlzás – egyedül olyan zseniális, hogy ezekből az üzenetekből is képes kikövetkeztetni, hogy 2018-ban, a soron következő parlamenti választáson kikre kell szavazni. Az ország egyik fele szerint csak ezekre nem, a másik szerint, csak azokra, akik ezeket a plakátokat nyomatják. Más – nálunk kevésbé intelligens népek lakta – országokban az ilyen választási plakátokból a választó képtelen lenne tájékozódni, és nem tudná eldönteni, hogy ki a bánatos francra kell szavazni és főleg miért.

Van országunkban 2,5 millió, az átlagosnál is intelligensebb ember, akinek ennyi is bőven elég. Ennyi meggyőzi őket. Az urnáknál habozás nélkül arra szavaznak, aki ezeket a – mások számára – rejtjeles, – megint mások számára – gyűlöletes üzeneteket küldözgeti. Persze nem kell kétségbeesni! Nagyobb népeknél sem jobb a helyzet. Vegyük a 330 milliós Egyesült Államokat! Ott azzal nyert egy bizonyos Donald Trump elnökválasztást, hogy: „Make America great again!” vagy „I am your voice”! (Tegyük Amerikát ismét naggyá, A te hangod vagyok) ja és a legtartalmasabb: „America first” (Amerika az első). Mennyivel együgyűbb ennél a „megvédjük Brüsszeltől a rezsicsökkentést?”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.