2017. augusztus 13., vasárnap

ORBÁN ELBÚJT A RAJONGÓI ELŐL?

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2017.08.12.


Az ország kormányának egyik legféltettebb titka, hol tölti háromhetes szabadságát Orbán Viktor. A miniszterelnök még az úszó világbajnokság zárása előtt tűnt el a nyilvánosság elől, azóta nincs hír róla. A Fidesz frakciónak még július elején bejelentette, hogy ne keressék, mert augusztus 1-től 20-ig szabadságon lesz.


Ennyi heroikus küzdelem után a nemzet „örökös miniszterelnökét” is megilleti a pihenés joga. Bár a fociszezon elkezdődött, nem igazán értem, hogy marad távol a felcsúti VIP páholytól. Mi van ilyenkor a körülötte lebzselőkkel, akik kizárólag azért járnak a Felcsút mérkőzéseire, hogy a főnök láthassa őket. Egy kis pofavizit sohasem árt. Nincs könnyű dolga egy vazallusnak Orbán Magyarországán.

A kormányfő nem volt mindig ilyen titokzatos. Sőt, kereste a bulvár nyilvánosságát. Oldalas írások jelentek meg a családi kiruccanásokról. A közösségi oldalán a miniszterelnök maga is több fotót megosztott az érdeklődőkkel.

A Fidesz ellenzékben nem volt ilyen „szemérmes”. Az azóta elhunyt Szalai Annamária, 2003 januárjában bírálta Medgyessy Pétert, aki az előző év végén Kubában töltötte a szabadságát, ám ezt napokig titkolta a közvélemény előtt. A fideszes képviselő szerint:
„a kormányfőnek joga van pihenni, de miután Medgyessy Péter a miniszterelnök, az ő összes tette közügy”.

Vajon mi változott azóta, azon túl, hogy a Fidesz és Orbán Viktor került hatalomba? Ma már nem közügy az ország első emberének minden cselekedete? Vagy nem csak nyaralásról van szó? Számos városi legenda kering a kormányfő mentális és egészségügyi állapotáról. Ezek természetesen ellenőrizhetetlenek, de sokan emlegetik azt a bizonyos harasztot. Az ilyen és hasonló szóbeszédeket is el lehetne oszlatni, ha két mondattal tájékoztatnák az országot, hol tölti szabadságát a legnagyobb kormánypárt vezetője...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.