2017. augusztus 2., szerda

ORBÁN VIKTOR MEGIJEDT ANDY VAJNÁTÓL - EZÉRT MÉSZÁROS LŐRINC MEGTUDTA, HOGY KAP EGY RÁDIÓT

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: nickgrabowszki
2017.08.02.


...A pályázat közzététele alig hat nappal követte Mészáros Lőrinc tulajdonszerzését a balatoni Part FM-ben, ami indulhat majd az országos rádiófrekvenciáért.

De hogy nyerjen is, ahhoz még át kell lépni némi törvényességi korlátokat: a Class FM-et korábban birtokló McNutt nevű Magyarországon élő amerikai üzletembert úgy akarják kiütni a nyeregből, aránytalanul súlyosan értékelik a pályázati kiírásban azokat a büntetéseket, amiket a fideszes médiahatóság az a alatt a néhány hónap alatt szórt ki a Class FM-re, amíg Michael McNutté volt.

Ezekből a tényekből már adódnak a következtetések:
eddig azért nem írtak ki pályázatot a megüresedett frekvenciára, mert NcNutton kívül nem volt komoly jelentkező, neki meg nem akarták adni;
ezért Mészáros Lőrincnek kell magára vállalni a közpénzek ilyetén jellegének elveszejtését.

Ez a lehetőség eddig is adott volt, de eddig nem éltek vele. Most viszont
fenyegetővé vált az a veszély,

hogy Andy Vajna létrehozza a Rádió 1-re és helyi frekvenciák felvásárlására épülő saját rádióhálózatát. Esetleg maga is érzékeltette, hogy érdekelné a Class FM megüresedett frekvenciája. Ez viszont Orbánnak nem tetszett.

Pedig Vajna kézenfekvő jelölt lenne az országos frekvenciára, ha csak az lenne a szempont, hogy Fidesz- és kormányközeli oligarcha kezelje a médiapénzeket. (Mert az, ugye, föl sem merül, hogy ne a Fidesz- és kormányközeli kezekbe adják a frekvenciát, hanem szabályos, semleges és pártatlan pályázatot írjon ki rá a hatóság.)

A Nemzet cikke viszont ki is emeli:

A Fidesz vezérkara azonban nem akarta még egyszer elkövetni azt a hibát, hogy egyetlen személyre bízza a jobboldali média fenntartását: ódzkodott attól, hogy a TV2 és a legnagyobb, országos kereskedelmi rádió egy kézbe kerüljön.

Vajna aktivizálódására utal az is, hogy a pályázati kiírás előnyben részesíti a hálózatba kapcsolódó rádiókat, már pedig a filmmogul csak idén nyáron 10 helyi rádiót szerzett meg...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.