2017. augusztus 29., kedd

PUTYIN NEM SZÖVETSÉGESEKET KERES, HANEM GYARMATOT

ÁTLÁTSZÓ 
- FALRAMENTAPARLAMENT BLOG
Szerző: Vágó Gábor
2017.08.28.


Az önmagában is figyelemre méltó folyamat, hogy Putyin Oroszországa ismét megpróbálja kiterjeszteni hatalmát a volt szovjet érdekszféra területeire. De ennél veszélyesebb, hogy a magyar társadalom kezd olyan szélsőségessé válni, mint az orosz.

Emlékszünk Orbán tíz évvel ezelőtti beszédére, amikor ajtót mutatott ismét az oroszoknak? Utána rá két évvel Szentpéterváron véd és dacszövetséget kötött a véres kezű autokratával.

Máig nem tudjuk mi volt az az érv, információ, ami Nyugatról Keletre fordította Orbánt. Egyet biztosan tudunk, a magyar kommunista titkosszolgálat iratainak a másolata ott van Moszkvában. Az orosz befolyásszerzés java része pedig titkosszolgálati eszközökkel történik. 

Putyin nem szövetségeseket keres, hanem gyarmatokat. Országokat, melyek gyarmatosíthatóak, mert a vezetőjük zsarolható. Gyarmati szerződéseket, pedig olyan titkos paktumokkal pecsételik meg, ahol teljesen egyértelmű, hogy ki az erősebb kutya. Ki fizet évtizedekig kinek. Ilyen a paksi hitelszerződés is. Orosz hitelből veszünk egy rossz technológiát. Ha Pakson üzemzavar lesz, azt nem lehet egyszerűen egy fakockára fogni, mint a nem működő orosz metrókocsiknál.

A medve nem játék, ahogyan az atomenergia sem játék...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.