2017. augusztus 10., csütörtök

SANYARÚ JÚNIUSA VOLT A NEMZETI TŐKÉSOSZTÁNYNAK

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Erdélyi Katalin
2017.08.10.


A múlt hónap uborkaszezon volt, csak a WHB, a Market, és Varga Károly cégei nyertek számottevő közpénzes megrendelést.

Folyamatosan nyomon követjük, hogy 2017-ben mennyi közbeszerzést nyer tíz Fidesz-közeli vállalkozó/vállalkozás, mert ezeknek a cégeknek a bevétele jelentős részben állami megrendelésekből származik.

Az év első három és negyedik hónapjában Szíjj László került a toplista élére, májusban a kormányzati plakátkampányokat bonyolító Balásy Gyula cégei lettek a legsikeresebbek, júniusban pedig a szerteágazó tehetségű Mészáros Lőrinc érdekeltségei nyerték a legtöbb közbeszerzést. A második negyedév győztese azonban még így is Szíjj László lett, aki az első negyedévben is a dobogó tetején végzett.

Júliusban viszont alig csurrant állami megbízás a listánkon szereplő cégeknek.

Mészáros Lőrinc egyik üzlettársának, Varga Károlynak cégei, a Magyar Vakond Kft. és a Hódút Kft. júliusban összesen nettó 11,28 milliárd forint értékű közbeszerzést nyertek el. Ez az összeg két tenderből, egy 4,42 milliárdos és egy 6,76 milliárdos szennyvízprojektből tevődik össze.

A Tiborcz Istvánnal üzletelő Paár Attilának kezében lévő West Hungária Bau nettó 10,99 milliárd forint értékű közpénzes megbízást kapott. Ebből 10,6 milliárd a Millenáris építése, a maradék pedig két korábbi szerződés áremelkedése.

A Garancsi István-féle Market Zrt. júliusban kapta a megbízást a Vasas kézilabdacsarnokának felújítására nettó 1,19 milliárd forint értékben...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése