2017. augusztus 6., vasárnap

SÁTORALJAÚJHELYEN ÉPÜLHET AZ ÚJ "FELCSÚTI KISVASÚT"

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2017.08.06.


Hülyeségben és azok megvalósításában Orbán és csapata verhetetlen. A fideszes fiúk a lopásban is csúcstartók, és ha a hülyeség és a lopás egyetlen feladatban sűrűsödhet össze, akkor a határ a csillagos ég. Orbán lázári kivitelezésű újabb önmegvalósításba kezdett: a világ leghosszabb függőhídját építhetik meg Sátoraljaújhelyen, részben üvegből. Ne tévedjünk: ez lesz az új "felcsúti kisvasút".

A minap számolt be arról a boon.hu, hogy 700 méter hosszú lehet az a függőhíd, amelyet a tokaj-hegyaljai fejlesztések keretében fognak megépíteni Sátoraljaújhelyen a Szár-hegy és a Vár-hegy között közel 2,5 milliárd forintból.

Sátoraljaújhely az ország egyik legcsóróbb vidékének járási székhelye, ahol ennek a 2,5 milliárdnak lehetne jobb helye is, de Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely fideszes polgármestere ezt a bizonyítványt is meg tudta magyarázni: "Szoktam néha hallani, miért ilyen beruházásokat valósítunk meg, amikor rendbe kellene tenni a város járdáit és útjait. Erre azt mondom, persze, ezek is nagyon fontos feladatok, ezeket is meg kell csinálni, de ha van egy olyan látványosságunk, ami turisták millióit vonzza Sátoraljaújhelyre, az olyan bevételt jelent majd a városnak, amelyekből ezeket a problémákat is könnyedén orvosolni tudjuk. A régió túlélésének és fejlődésének a kulcsa a turizmusban rejlik, a több látogató új munkahelyeket, biztosabb megélhetést jelent."

Persze tudjuk, hogy a másik gigantikus fideszes turisztikai beruházás, a felcsúti kisvasút is mennyire "jól" hozta a várt számokat, és milyen nagy turisztikai siker... Mint arról az Index az Átlátszó.hu által kikért adatokból beszámolt: naponta nagyjából tízen kisvasutaznak Orbán szívcsakrája köré épült vonalon, de idén január 21. és április 28. között 50 olyan nap is volt, amikor senki nem váltott jegyet a felcsúti kisvasútra, amely 857 millió forintból épült, és amelyből 600 milliót a sokat szidott Európai Unió adott (az Európai Csalás Elleni Hivatal Jávor Benedek, az Együtt és a Párbeszéd EP képviselője bejelentésére vizsgálja is az ügyet)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.