2017. augusztus 15., kedd

SIMICSKA A MEGVÁLTÓ?

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Budácsik Lajos
2017.08.14.


...A Fideszt leváltani szándékozók körében – kimondva, kimondatlanul – jelen van a gondolat: majd Simicska előlép az „atombombával”… Olyan információkat hoz napvilágra, amelyek képesek lehetnek Orbán stabil, úgy két milliós tábora egy részében a miniszterelnök személye iráni töretlen hitet megingatni.

Nem tudom, fogalmam sincs arról készül-e, és mire Simicska Lajos. Ugyanúgy nem tudom, hogy a DK elnöke által beharangozott irat létezik-e, s ha igen, mit tartalmaz.

Akik ma a megváltót látják Orbán egykori barátjában, elfeledkeznek arról, hogy a Fidesz hatalmi rendszerének, gazdasági hátországának kialakításában Simicskának elévülhetetlen érdemei vannak. Orbán és a G-nap hírhedt alakja arra szövetkeztek, hogy kihasználva a magyar demokrácia gyermekbetegségeit, megszerzik a politikai és a gazdasági hatalmat. Az első kísérletük csak részben volt sikeres, hiszen 2002-ben megbuktak.

2010-ben már tanultak a hibákból. Orbán felszámolta a fékek és ellensúlyok rendszerét, mindenhová hűséges klienseit ültette. A korrupció államilag támogatott formában, a rendszer természetes velejárója lett. Simicska ennek a rendszernek volt hosszú éveken keresztül fő haszonélvezője, ura. Csak azon a közbeszerzésen nem nyert, amelyiken nem akart. Vagyonát így szerezte, így lehetett az ország egyik leggazdagabb embere. Cinkelt lapokkal játszott ő is. Mennyivel különb, netán „erkölcsösebb” a gazdagodása, mint a nemzet gázszerelőjéé? Szerintem semmivel.

Nem tudom, mit tartogathat Simicska a kampányra. Igaziból nem is érdekel. Hiú ábrándokat nem érdemes kergetni. Ha a demokratikus ellenzék pártjai nem lesznek képesek győzelemre esélyes együttműködést kialakítani, ha csak a szájkarate folytatódik, akkor még a csoda sem segíthet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.