2017. augusztus 12., szombat

SZEMBENÉZÉS

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Adorján György
2017.08.12.


Kezd lehűlni a levegő, ideje már, hogy gondolatainkat se hevítse tovább a forróság. (Szembenéző - vajon hány kisnyilas leszármazottja hirdet most itt igét? És akkor mi van?)

Kitartás nemzetes asszony! Katonaszökevény, zsidóbérenc van a házban? – szólt anno a nyikhaj kisnyilas, árpád sávos karszalaggal. Kik is voltak ők, a magyar történelem nemzetre hivatkozó esztelenjei?

Náluk csak egy valaki emlegeti többet a nemzetet, a nemzetit, ha kell, ha nem 1945 óta. Vajon ki az és mi okból? Mi van itt kérem, ebben a Kárpát medencei panoptikumban? A harmadik évezred elején a tudományon, a kultúrán és a sporton kívül, helye van-e még a nemzeti jelzőnek ebben a mai világban?

És kik voltak a katonaszökevények, meg a zsidóbérencek? És Bajcsy-Zsilinszky Endre több volt-e, vagy kevesebb, mint Ságvári Endre? Már ha Áchim András is eszünkbe jut.

SZEMBENÉZÉS…

De kik azok a hungaristák? A magyar érdekekért való kiállás mit jelent? Hol a mérték és hol a határ? De melyik és legfőképpen milyen határ? Lehet-e úgy kiállni magyar érdekekért, hogy a kiállás következtében több magyar sérül, mint amennyi érdekében kiálltunk? Fontosabb-e a nemzeti hitvallás, mint az egyén méltósága? Melyik előbbre való a másiknál? Hova vezet a nemzet fogalmának, szinte epilepsziás rohamokkal kísért túlhangsúlyozása? A harmadik évezred elején, a nemzetek egymásra utaltsága kívánatosabb-e, mint létük hangsúlyozása?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.