2017. augusztus 15., kedd

SZIJJÁRTÓ PÉTER BARÁTJA NYERTE A VIZES VB-T - MILLIÁRDOKKAL

B1 BLOGCSALÁD
Szerző: Mr Flynn Rider
2017.08.14.




Még utólag is milliókkal drágul a vizes vb. Például filmet forgatnak róla úgy, hogy már rég véget ért.

Láthatóan a Fidesznél úgy döntöttek, hogy a haveroknak az olimpiára szánt pénzt a vizes vb alkalmából szórják ki. Az összes drágulás két héttel a vizes vb lezárta után: bruttó 133,6 milliárd forint.

Irányított közbeszerzésekkel, „levajazva” hízik Orbán Viktor baráti köre a vizes vb-re szánt közpénzeken. Nem apró mutyikról, hanem milliókról és milliárdokról van szó. Mindez ráadásul minden titkolózás nélkül zajlik az emberek szeme előtt. Mindezek miatt Nyugat-Európában nem egy politikai vezető bukott meg, még kisebb összegekért is; Orbán Viktor pedig egyelőre úgy néz ki, megnyeri a következő választást is. Az ügyészségnek sosem tűnik fel semmi, az ellenzék sajtótájékoztatót tart az ügyben, a sajtó pedig hiába írja meg:
az emberek láthatóan némán tűrik, ahogy a Fidesz még csak nem is leplezi, hogyan lopja ki a szemüket.

Nézzük, hogyan megy ez a vizes vb esetében:


Szijjártó Péter barátja és a vizes vb szervezéséért felelős Seszták Miklós fejlesztési miniszterrel is jó kapcsolatot ápoló Kuna Tibor cégei benne vannak a Top 5-ben, akik a legtöbb megrendelést kapták a sporteseménnyel kapcsolatban. Az üzletembernek mind a két ügynöksége kapott már jelentősebb megbízásokat a világbajnokságot szervező Bp2017 Kft.-től:
  • A Young and Partners a kéthetes sportesemény kommunikációjához kapcsolódó rendezvényszervezési feladatokat látta el nettó kétmilliárdért,
  • a Trinity minden egyéb kommunikációs feladatot, hárommilliárd forintos kerettel.
A három, összesen bő 5,2 milliárdos megbízással Kuna biztosan az első ötben van a „vb-n legtöbbet kaszáló vállalkozók” listáján, ahol szinte csak Fidesz-közeli üzletemberek tűnnek fel. A Magyar Nemzet összesítése szerint a vb-hez kapcsolódó, nagyjából 106 milliárdnyi közbeszerzés durván 70 százaléka vándorolt egy olyan elég jól körülhatárolható üzleti körhöz, amelynek tagjai kifejezetten jó kapcsolatot ápolnak miniszterekkel vagy akár a kormányfővel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.