2017. augusztus 14., hétfő

TÍZ ÉVRE TITKOSÍTVA

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Tamás Róbert
2017.08.14.



Jó reggelt! Ma még kellemesen friss a reggel, de lopakodik vissza a kánikula. Ez abból is látszik, hogy az Iránytű Intézet legfrissebb felmérése szerint nem Áder János a legnépszerűbb politikus, hanem Varga Mihály. Áder János a második helyre csúszott vissza, a harmadik Tarlós István, negyedik Navracsis Tibor, ötödik Orbán Viktor. Mi lesz itt, ha beüt a hőség?

Rövid időn belül heten távoztak a TV2 Tények címet viselő, de tartalmában a címmel köszönő viszonyt sem ápoló műsortól. Szerencsére Kökény-Szalai Vivien hírigazgató szerint semmi ok a pánikra, minden a legnagyobb rendben van. Akkor jó. Én mondjuk eddig sem pánikoltam, de akkor ezek után sem fogok ilyet tenni.

Sztrájkhullám jöhet szeptemberben. A közszolgálatban dolgozók után a kereskedelmi dolgozók és a vasutasok is bejelentették, beszüntetik a munkát, ha nem kapnak béremelést néhány héten belül. Szakértők szerint a munkaerőhiány egyre nyomasztóbb Magyarországon, így bizonyos ágazatokban elkerülhetetlen a fizetések emelése. – írja az atv.hu. Én meg már azt hittem, minden annyira rendben van, hogy egyenesen külföldről tódulnak haza a munkavállalók. Ezek szerint nem.

A környéken lakók szerint iszonyúan hangos a Sziget fesztivál. Ez minden évben felmerülő probléma és én nem is vonom kétségbe, mert nyilván igaz. De nem nagyon van mit tenni, azt az egy hetet meg kell próbálni kibírni valahogy.

A kormány hirtelenváratlanul befejezte a pereskedést és kifizeti az úttörőszövetségnek és annak utolsó elnökének Rácz Péternek a csillebérci tábor utolsó darabkáját, egy vadászházat. Aztán azzal a lendülettel tíz évre titkosították is a megállapodást. Ja, jó.

Azt írja a Népszava, hogy ha a rendőr jelenti bántalmazását, akkor 100 esetből 69 jut vádemelésig. Ha viszont rendőrt jelentenek fel bántalmazásért, akkor az ügyek 16 százalékát egyből elutasítják, 75 százalékánál pedig megszüntetik a nyomozást, és végül 100 esetből csak 4 jut el a vádemelésig. Értem én, a mundér becsülete, meg ilyesmi. De nem lenne baj, ha a lakosság is élvezne akkora védelmet, mint a rendőrsége, mert az erőviszonyok eleve sem egyenlőek...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.