2017. augusztus 31., csütörtök

TÍZBŐL KILENC BUDAPESTI ELLENZI A KÖZPARKOK BEÉPÍTÉSÉT

GÉPNARANCS 
- BANÁNKÖZTÁRSASÁG BLOG
Szerző: Greepeace
2017.08.31.


A budapestiek 88 százaléka megvédené a közparkokat, és 94 százalékuk támogatja, hogy a fővárosnak kiemelt stratégiai célja legyen a zöldterületek védelme. A Római-parton a budapestiek 58 százaléka megóvná a Duna-part jelenlegi, természetközeli állapotát, és a védművet a parttól beljebb, a Nánási út–Királyok útja mentén fejlesztené. Mindössze a lakosság 19 százaléka gondolja úgy, hogy a Csillaghegyi-öblözet árvízvédelmét a főváros jelenlegi elképzelései szerint kell megoldani.

A friss reprezentatív közvélemény-kutatás alapján a Greenpeace Magyarország úgy látja: a Fővárosi Közgyűlésnek kiemelt védelmet kell biztosítania a budapesti zöldterületeknek, így a Római-part természetközeli partszakaszának is, és vissza kell vonnia áprilisi, a parti mobilgát nyomvonalát megszavazó határozatát.

A fővárosi zöldterületekkel kapcsolatos legfrissebb, telefonos közvélemény-kutatást a Závecz Research Közvélemény-kutató Intézet végezte a Greenpeace megbízásából 2017. augusztus 18-22. között, a budapesti lakosságra reprezentatív 500 fős mintán...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.