2017. augusztus 1., kedd

TŐKECSÖKKENTÉS KOVÁCS "BANKÁR" GÁBOR AZ ÁLLAMMAL ÜZLETELŐ CÉGÉBEN

ÁTLÁTSZÓ BLOG
Szerző: Rádi Antónia
2017.08.01.


Részben veszteségrendezést szolgál a Kogart-csoportba tartozó Ybl-Villa Rendezvényház Kft. tőkecsökkentése – áll a cég közleményében. Ez az a vállalkozás, amitől az állam nemrégiben 1,4 milliárdért villaépületet és ingóságokat vett, majd negyedmilliárdért műkincseket rendelt. A cég üzletrésze a Szemerey Tamás érdekeltségébe tartozó Növekedési Hitelbank 270 millió forintos hitelének fedezete.

Ruppótlan oligarchának tűnik továbbra is a Bankár-Kogart-csoport frontembere, Kovács Gábor, bár a helyzet mintha javulna. Az állam és holdudvara eddig rendre mentőövet dobott a cégbirodalomnak. Kovácsot valaha Horn Gyulához, most Lázár Jánoshoz kötik a politika boszorkánykonyhájában otthonosan forgolódók
.

368,8 millió forinttal csökkenti 1,3 milliárdos törzstőkéjét az Ybl-Villa Rendezvényház Kft. – tette közzé a kft a Cégközlönyben. A tőkeleszállítás összegéből 73 millió forint veszteségrendezést szolgál, a maradék pedig „a saját tőke más elemeinek növelését”.

Az Ybl-Villa Rendezvényház tavaly – több veszteséges év után – pont nyereséget termelt 61 millió forint erejéig. Ezé a cégé volt az Ybl-villaként emlegetett Budakeszi úti neoreneszánsz palota, amelynek megvásárlására tavaly decemberben 1,4 milliárd forintot különített el határozatában a kormány. Tavasszal pedig a közbeszerzési közleményből lehetett értesülni arról, hogy a kft-től versenyen kívül vesz a Miniszterelnökség 254,5 millió forintért „szobrokat, szőnyegeket, bútorokat és egyéb tárgyakat”.

Az Ybl-Villa Kft. tulajdonosának, a Kogart-Ház Kft.-nek üzletrészét március óta a Szemerey Tamás érdekeltségében álló NHB Növekedési Hitelbank jelzáloga terheli, a hitelbiztosítéki nyilvántartás szerint a biztosított követelés 270 millió forintnyi tőketartozás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.