2017. augusztus 28., hétfő

TÖMEGEK ÉRTÉKELIK 1-ESRE A DEBRECENI EGYETEMET PUTYIN DÍSZPOLGÁRI CÍME MIATT EGY MACSKA KÉRÉSÉRE

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: JÁMBORANDRÁS
2017.08.27.


Tegnap írtunk róla, hogy a debreceni egyetem szenátusa díszpolgári címet ajándékoz Vlagyimir Putyin orosz elnöknek, ezért debreceni fiatalok petíciót indítottak az ügyben (itt interjúztunk a kezdeményezőkkel), amit már több százan írtak alá. De most egy macska is akcióba lendült.

Az Erzsi for President nevű oldal, amely egy Erzsébet Fenevadova nevű macska életét mutatja be, nem először politizál. Erzsi megszólalt már a Pride és a CEU ügyében is, most Putyin díszpolgári címe kapcsán emelte fel a szavát.

Elnökasszonyi kommüniké

Mint tudjátok Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin elvtárs a Debreceni Egyetem díszpolgára lesz, ami ellen a debreceni egyetemisták petícióval tiltakoznak. Közülük kerestek meg, hogy Elnökasszonyi befolyásommal segítsek nekik.

Debrecen bundás szívemnek kedves városa. Soha sehol nem voltak annyian a dedikáláson, mint ott. Mivel szégyenteljesnek tartom jó magam is, hogy egy volt KGB-ügynök, egy despota egy nagyhírű magyar egyetem jelenlegi szervilis vezetésének hála ilyen tisztességben részesüljön, arra bátorítalak benneteket, keressétek fel a Debreceni Egyetem Facebook oldalát, és értékeljétek 1 csillaggal az egyetemet.

Ha tudtok angolul, angolul indokoljátok meg, miért. Az egyetemre sok külföldi, költségtérítéses képzésben résztvevő diák akar majd jövőre is jelentkezni. Tudják meg ők is, hova jelentkeznek.

Puszi, Erzsi!


Az oldal követői pedig nem voltak restek. Cikkünk megírásának pillanatában az 1000 értékelésből eddig majdnem 900 1-es. A Debreceni Egyetem értékelése erősen halad az egyes átlag felé.

A felhasználók pedig el is mondják a véleményüket Putyin díszdoktori címéről az egyetem facebook-oldalán. A legtöbben csak annyit írnak, hogy “Szégyen”, avagy “Shame”, de vannak, akik hosszabban is kifejtik a véleményüket...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.