2017. augusztus 22., kedd

VAN-E ÉRTELME AZ ÉLETKEZDÉSI TÁMOGATÁSNAK?

IFL GAZDASÁG BLOG
Szerző: Szarvas Norbert
2017.08.21.


A gyerekmegtakaritási szakértő szerint a szülők 99%-a azért köt gyerekmegtakarítási programot, hogy 18-20 éves korban odatudja adni.

Gyűjtsünk a gyereknek életkezdési támogatást


Veszek egy lakást- az elmélet alapját az adja, hogyha majd a gyerek kirepül a családi fészekből, akkor már ne kelljen megküzdenie a lakhatás igen idő és energiaigény problematikájával. Milyen jól hangzik, hogy a gyerekünket egy saját lakással tudjuk támogatni, amivel két legyet üthetünk egy csapásra? Az egyik a saját lakás, a másk pedig, hogy ezáltal megússzuk a kollégium/albérlet költségeit.

Az a probléma, hogy a mama-hotel megnyitotta kapuit...

Számos kutatás eredményéből kiderül számunkra, hogy a magyar fiatalok kifejezetten élvezik a mama-hotel nyújtotta biztonságot, kényelmet és full service-t. Mondhatni, az elnöki lakosztályból járnak be a felsőoktatási intézménybe. Persze számos okra vissza lehet vezetni ezt a kialakult helyzetet. De valóban megoldást jelenthet, ha egy saját lakást ajándékozunk egy 20 éves fiatal felnőttnek?

Pár hónapja részt vettem egy generációkutató előadásán, aki elmagyarázta a teljes generációt érintő mama-hotel effektus lényegét. Alapvetően a mostani 20-30 éves generáció (Y) úgy nőtt fel, hogy látta a szüleit éjjel-nappal dolgozni, miközben se idejük, se pénzük nem volt. Ők ezt nem akarják. Viszont a helyzetet a felnőtt léttel azonosítják tudat alatt, aminek első lépése lenne a saját lakás/otthon. A megoldása ennek a generációnak, hogy otthon marad és soha "nem kell felnőtté vállnia"...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.