2017. augusztus 24., csütörtök

VAN ÉLŐ EMBER, AKI SZERINT EZ ITT MIND NORMÁLIS?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY, VIBRÁTOR BLOG
Szerző: Molnár Bálint
2017.08.24. 


...ami a komolyabb dolgokat illeti: eltűnt Orbán Viktor. Valakinek hiányzik. Nekem se. Ezzel szemben Lázár János azt ígérte még valamikor a jól megérdemelt nyári pihenőszabadsága előtt, hogy augusztus 24-én lesz szerencsénk viszontlátni a mikrofonok előtt. Hát az pont ma van, örülök is veszettül.

A nyomtatott Heti Válaszban kettős interjú jelent meg Jeszenszky Géza, az Antall-kormány volt külügyminisztere, valamint a leginkább DJ-ként ismert, de közéleti témákban is megszólaló fia, Jeszenszky Zsolt főszereplésével. Ami úgy önmagában nem keltette volna fel a figyelmemet, de az Index beszámolója szerint azért elég érdekes kép rajzolódott ki az Orbán-kormány egyik legnagyobb kritikusának számító apa és a rezsim lelkes rajongója, pontosabban a baloldalt rajongva gyűlölő fia főszereplésével. Mondjuk, nekem már az is elég, hogy valaki az értelmiségről olyan lesajnálóan beszél, mint a mélyen tisztelt DJ úr, aki nem hagyja ki a lehetőségét egy öblös liberálfasisztázásnak sem. De ami szerintem ezen túlmutatóan is elborzasztó, hogy milyen mély, vad indulatokat képes felszínre hozni akár egy családon belül is az, hogy a rezsim megítélésében a lövészárkok különböző oldalán helyezkednek el annak tagjai. Ez az, ami tragikus és megbocsáthatatlan. Finkelstein-Habony-Orbán örökre megváltoztatta ezt az országot, ja.

Mivel a kollektív memória olyan, amilyen, az is régen volt, ami tegnap történt, emlékezzünk vissza arra, hogy a világszínvonalú magyar egészségügy körüli álhírek nyilvánosságra kerülésének időszakában (CT, nyitott mellkas, stb.) az RTL Klub híradója arról számolt be, közrejátszhatott egy daganatos nő halálában, hogy az ajkai Magyar Imre kórházban egy elavult CT-berendezéssel készítettek róla felvételeket. Az eset után a TASZ közérdekű adatigényléseket nyújtott be több kormányzati és állami szervhez, most pedig azt írják: nem is működhetett volna az elavult CT-vel az ajkai kórház illetékes osztálya, ugyanis az intézmény CT-diagnosztikai részlege öt éve nem felelt meg a minimumfeltételeknek. Részletek ITT, a potenciálisan hozzáfűzhető, nyomdafestéket azonban sajnos nem tűrő megjegyzéseimmtől megkímélek mindenkit...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.