2017. augusztus 15., kedd

VÉGLEG KIHERÉLTÉK A MEDIAWORKS ÁLTAL BEKEBELEZETT NAPILAPOKAT

KETTŐS MÉRCE BLOG
Szerző: Kassai Zsigmond
2017.08.14.


Nem vert túlságosan nagy hullámokat az a hír, hogy pénteken a Mediaworks tulajdonában álló, megyei lapokat kiadó Pannon Lapok Társasága (PLT) megvált több megyei napilap csúcsvezetőjétől. Pedig a hír egy már jóval korábban elindult folyamat végét jelzi, s különösen érdekes annak fényében hogy a kormány környezetéhez tartozó médiavállalkozások éppen a napokban kebelezik be a regionális lappiacon tevékenykedő utolsó két, többé kevésbé független kiadóvállalat megyei napilapjait.

A 24.hu pénteken arról írt, hogy behívták a Pannon Lapok Társaságához (PLT) tartozó három megyei lap és egy városi lap legfelső vezetőjét (háromnál lapigazgató-főszerkesztő, a negyediknél vezető-főszerkesztő a titulus), és a PLT központi lapigazgatóját is, majd közölték velük, hogy leváltják őket. Ezek a tények.

Valamivel később az Index.hu már csak két megyei napilap vezetőjének a kirúgásáról ír, valószínűleg nem függetlenül a Mediaworks által péntek este kiadott közleménytől. A Mediaworks közleménye arról szól, hogy a lapok vezetőinek csak a munkaköre szűnik meg, azaz feladatátcsoportosítás történik, ezért nincs szükség a korábbi vezető újságírókra. Az MTI által szemlézett közleményben arról is írnak, hogy sorozatos elbocsátásokról nincs szó, a veszprémi, a zalai és a dunaújvárosi lapok főszerkesztőit nem váltják le.

Ha jóindulatú akarok lenni, akkor a Mediaworks közleménye féligazságokat tartalmaz, ha viszont a véleményemet mondom, akkor bizony állítanom kell, hogy a közlemény hazudik. Hogy a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó, és a PLT tulajdonosaként is működő kiadóvállalatnak miért van lehetősége a ködösítésre ebben az ügyben, könnyen megérthető abból a nehezen átlátható vezetői struktúrából, amit a PLT az utóbbi években felépített. Ember legyen a talpán, aki ebben, s általában a megyei lappiac történéseiben eligazodik, mégis fontos, hogy erről a kevésbé ismert területről legalább szó essék...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.