2017. augusztus 5., szombat

XXI. SZÁZADI PROLETÁRDIKTATÚRA

NEMGOGOL BLOG
Szerző: Toadwart66
2017.08.05.


Azokat a politikusokat, akik állandóan a népre hivatkoznak munkavégzés közben, azonnal ki kellene utasítani abból az országból, amelyet éppen védelmezni szándékoznak. Ezzel az egyszerű, de hatásos trükkel rengeteg felesleges szenvedéstől meg lehetne óvni magát a kiválasztott célnépet.

Nicolás Maduro Moros elnök rendíthetetlenül menetel a diktatúrába, a polgárháborúba, vagy a biztos halálba. Ma még nem egészen világos, vajon kik kerülnek majd ki élve a Venezuelában dúló totális káoszból. Több mint százan sajnos már biztosan nem.

Még az is elképzelhető, a hadsereg megunja Maduro elnök cháveisita örökségvédelmi programját, és gyengéd rábeszéléssel megakadályozza őt abban a törekvésében, hogy „egész életét az igazság és egyenlőség feltámasztására tegye fel, amelynek nyomán helyreáll a forradalom”. Az „egész élet” hosszúsága amúgy is meglehetősen bizonytalan ilyen mozgalmas időkben, főleg Dél-Amerikában.

A venezuelai elnök a XXI. század legpofátlanabb puccsát hajtotta végre az országában, amikor 2017. augusztus 5-én, tíz órakor hivatalosan is megkezdte munkáját az Alkotmányozó Nemzetgyűlés 545 mínusz 7 tagja.

A lelkes alkotmányozók Hugo Chávez és Simón Bolívar arcképeivel felfegyverkezve el is foglalták a Szövetségi Törvényhozási Palotát. Nem volt túl nehéz dolguk, mivel hajnalban a Nemzeti Gárda már megszállta az épületet.

Delcy Eloína Rodríguez Gómez, volt külügyminiszter, az 545 tagú Alkotmányozó Nemzetgyűlés elnöke harcias felhívással indította útjára a Maduro elnök által kreált testületet. Kijelentett: „Ne gondolják, hogy hetekig, hónapokig vagy évekig fogunk várni. Már holnap cselekedni fogunk. Le fog sújtani az igazság azokra az erőszakos fasisztákra, akik gazdasági és lélektani háborút indítottak ellenünk”. Az „erőszakos fasisztákat” a venezuelai polgárok választották meg, de ezt Maduro elnök hívei nem hajlandók tudomásul venni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.