2017. szeptember 26., kedd

A FEJÜNKRE SZAKAD, DE KI A FRANCOT ÉRDEKEL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: FORGÁCS ERZSÉBET
2017.09.26.


Egy gimnáziumban leszakadt a plafon. Régebben már óvodában, bölcsődében is történt ilyen, nem ügy. Máshol patkányok potyognak az álmennyezetből, de végül megnyugodtunk, mert az illetékes azt mondta, hogy az csak kis testű rágcsáló volt és az sem biztos, mert ő például nem látta. A kórházi szakdolgozók meg kifejezetten hajlamosak a hallucinációra és a hisztire és az a nővér, aki elé az említett – vélt, vagy valós – kis termetű rágcsáló vagy leesett, vagy sem, túlreagálta a dolgot.

Egy kórházban nem tudtak fűteni és a betegek kabátban feküdtek az ágyakban, de nem olyan nagy hír ez, csak elromlott a kazán. Van ilyen. Mármint olyan, hogy nem a fűtési szezon kezdete előtt ellenőrzik a kazánokat (főleg közintézményben, pláne egészségügyi intézményben), hanem akkor derül ki, hogy maga alá tojt a rendszer, amikor kint tíz fok van. Legfeljebb bent is tíz fok lesz, a betegek jól bírják az ilyesmit. Különben is, romlott már el fűtési rendszer mentőállomáson, akkor is megoldódott, mert a környékbeli lakosok vittek be hősugárzókat, hogy az ügyeletet teljesítő mentősöknek mégse kelljen keményre fagyniuk épületen belül. Aztán pár hónappal később, a tavasz beköszöntével egy időben már át is adták az új kazánt, ráadásul mekkora csinnadrattával. Ment Illetékes elvtárs is mellet döngetni az átadóra.

És iskolában is romlott már el a fűtés, nem is egyszer, nem is egy helyen. De volt például, amikor a ballib média azt hazudta, hogy elromlott, miközben meg nem is romlott el, csak a szolgáltató kapcsolta ki a gázt, mert a KLIK nem fizette be a számlát. Tartósan, hónapokon keresztül. De a kazán nem romlott el, a média hazudott.

A kórházi fertőzések száma szépen emelkedik, de elmagyarázta a szakember, hogy nem is emelkedik, hanem csak az történt, hogy eddig nem vizsgálták ezeket a jelentéktelen dolgokat, most meg vizsgálják. Tehát csak az van, hogy eddig is volt, csak nem tudtunk róla, most meg már tudunk. Igaz, hogy nekem kicsit nehéz megérteni, hogy amennyiben eddig nem vizsgálták, akkor mihez mérik a változást, ami viszont statisztikailag kimutatható, de ez már az én problémám.

A halálozások száma meg azért emelkedik, mert az influenzajárvány arat az idősek, főleg a kórházba került idősek körében. Úgy nagyjából januártól decemberig van ilyen járvány, ami arat...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.