2017. szeptember 23., szombat

A FIDESZ KINYÍRJA A KÖZTERÜLETI REKLÁMPIACOT, DE AZ ÜZLETEK HIRDETÉSEINEK IS VÉGE

BERKECZ BALÁZS BLOGJA
Szerző: Berkecz Balázs
2017.09.23.

Orbánék kinyírják a közterületi reklámpiacot, de a Miniszterelnökség szakmai dilettantizmusának "hála" az üzletek közterületre néző hirdetéseit, és szinte minden egyéb plakátolási lehetőséget, így az épületekre kihelyezett reklámokat is elpusztítja a maffiakormány csak azért, hogy más ne kampányolhasson.

A Fidesznek nem lett volna meg a kétharmad, így - alkotmányellenesen - sima feles jogszabályba, a településkép védelméről szóló törvénybe zsúfolta a plakátpiac szabályozását, amelyet most ismét módosítottak.

A fideszes többségű droidokból álló Országgyűlés szeptember 19-én elfogadta a T/17312. számú törvényjavaslatot, amely értelmében a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvénnyel, valamint a településkép védelméről szóló törvény reklámok közzétételével kapcsolatos rendelkezéseinek végrehajtásáról szóló 104/2017. (IV. 28.) Korm. rendelettel összhangban 2017. október 1-ig módosítani kell, vagy meg kell alkotni a reklámok, reklámhordozók és cégérek elhelyezésének, alkalmazásának követelményeiről, feltételeiről és tilalmáról szóló önkormányzati rendeletet, valamint a reklámok, reklámhordozók és cégérek elhelyezésére vonatkozóan a településképi bejelentési eljárásról szóló önkormányzati rendeletet, vagy meg kell alkotni az ezeket a szabályokat együttesen tartalmazó településképi rendeletet.

Hogy mire lehet számítani a 3200 településen - a törvény erejénél fogva - kötelezően megalkotandó rendeletekben? Erre ad választ az önkormányzatok reklámszabályozási rendelkezési lehetőségeit maximálisan bekorlátozó 104/2017. (IV. 28.) Korm. rendelet a településkép védelméről szóló törvény reklámok közzétételével kapcsolatos rendelkezéseinek végrehajtásáról. Ennek értelmében: közterületen reklám közzétételére kizárólag utcabútor használható (vagyis utasváró, kioszk, közművelődési célú hirdetőoszlop és információs vagy más célú berendezés, amely - a kormányrendelet szerint - részben reklámnak nem minősülő információs cél vagy egyéb cél megvalósításával közérdeket is szolgál, vagyis nem lehet rajta üzleti vagy politikai célú reklámot elhelyezni)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.