2017. szeptember 7., csütörtök

A FIDESZ SEGÍTETT RENDSZERT DÖNTENI A KÜLFÖLDI AKTIVISTÁNAK, AKITŐL MOST AZ ORSZÁGOT FÉLTIK

444.HU
Szerző: plankog
2017.09.07.


„Soros támogatásával zajlik egy felkészülés a polgári engedetlenségre, ami könnyen erőszakos zavargásokba csaphat át, mint Szerbiában és Macedóniában. Azok a külföldiek, akik Magyarországra érkeznek előadásokat tartani polgári engedetlenségről, Szerbiában és Macedóniában utcai zavargásokba torkolló akciókban vettek részt.”

Ezt mondta Rogán Antal miniszter szerda este az ATV Egyenes beszéd című műsorában, ami az eddigi legkonkrétabb utalás volt arra, hogy mire gondol a Fidesz, amikor „külföldi erők által szervezett” utcai zavargásokra számítanak ősszel. Rogán azt is elmondta, olyan ember jön előadást tartani, aki könyvet is írt a polgári engedetlenségről. Bár nem mondta ki a nevét, ez alapján már erősen valószínűsíthetjük, kiről van szó. (Szerda este levélben kerestük a kormányzati tájékoztatási központot, hogy pontosan kire gondolt Rogán Antal, a cikk megjelenéséig nem kaptunk választ.)

Csütörtökön ugyanis a Közös Ország Mozgalom színpadán, az Agorán tart előadást Szrgya Popovics, az Otpor (Ellenállás) nevű egykori szerb ellenzéki szervezet tagja, aki Útmutató a forradalomhoz címmel könyvet is írt az erőszakmentes ellenállásról, és aki az utóbbi években rendszeresen tart képzéseket hasonló aktivistáknak a világ legkülönfélébb részein. (Könyvéről részletesen itt írtunk.) A Közös Ország Mozgalom pedig a választási rendszer igazságosabbá tételével foglalkozik, és ők hirdették meg, hogy ha október 23-ig nem sikerül elfogadtatni egy új választási törvényt, akkor polgári engedetlenségbe kezdenek...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.