2017. szeptember 16., szombat

A FŐKERESZTÉNY MEGINT ÚGY ÓBÉGAT, MINT AKINEK NEM JUTOTT RÉPAFÖLD

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- DÜHÖNGŐ, ORDÍTOK BLOG
Szerző: Swan Edgar
2017.09.16.


Azért már itt lenne az ideje egy alapos orvosi kivizsgálásnak. Nem mondom, az is jó, hogy hol egy jó kis prosztataszűrésre invitálnak, hol a méhem nyakára kíváncsiak, de az ország vezetőit sem ártana szűrni erre-arra. Speciel Orbán méhe nem annyira aggaszt, az agya annál inkább. Most éppen a KÉSZ (Keresztény Értelmiségiek Szövetsége) közgyűlésén szórta a bölcsességeit a szélrózsa minden irányában. Ahogy elnézem a közönséget, ők sem mostanában másztak le a falvédőről, teljesen belepasszolnak a rajongótáborba, mármint gerontológiailag.

Nincs ezzel baj, mármint sem az életkorukkal, sem azzal, hogy keresztényileg értelmiségiek, de azzal már van baj – vagy csak nekem van vele bajom -, hogy a főkeresztény megint úgy óbégat, mint akinek nem jutott répaföld.

Élünk ebben az országban még páran, akik innen vagyunk a hatvanon, de még olyanok is, akik nem vagyunk vallásosak. És akkor mi van? Orbán már teljesen beleélte magát, hogy ő lényegében egy országalapító Szent István, aki vagy megtéríti az egész országot, vagy halomra döglünk. Nekem mondjuk Szent István módszerei sem voltak szimpatikusak, de talán ott és akkor nem volt választása.

Azóta azonban eltelt pár év. Talán kissé fejlődött az emberiség – nem mindenki, de van olyan is, aki igen -, változtak a dolgok. Normális helyeken rábízzák a polgárokra, hogy akarnak-e vallásosak lenni, vagy semnem és egyik esetben sem történik semmi, mivel magánügyről beszélünk.

A fővezér meg úgy hörög folyamatosan keresztényileg, mintha az élete múlna rajta, ami szintén magánügy lenne, ha nem gondolná azt (marhára tévesen), hogy az ő agybaja másokra nézve is kötelező. El sem tudom dönteni, hogy az azóta szektaalapítóvá fejlődött egy szem fia fertőzte meg, vagy pont fordítva történt. Bár ez is az ő dolguk, mindenki úgy hülye, ahogy neki tetszik. Mindaddig, ameddig az agybaját nem kezdi másokra tukmálni, mert abban a percben nem magánügy. Márpedig Orbán tukmál. Kampányol. Fenyegetőzik. Uszít. Évek óta. És folyamatosan súlyosbodik az állapota...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.