2017. szeptember 15., péntek

A JOBBIK-FIDESZ ÖSSZEJÁTSZÁSRÓL

CEGLÉDI ZOLTÁN BLOGJA
Szerző: Ceglédi Zoltán
2017.09.15.


Lehet, hogy 2018-ban, a választás után koalícióra lépnek, de ma őszintén ütik egymást, és komolyan számolnunk kell Vona jelöltjeivel.

Van itt egy népszerű elmélet, miszerint a Jobbik és a Fidesz egymás ellen viselt hadjárata igazából csak színjáték lenne, és már rég lepaktáltak, hogy a Jobbik a 2018-as választáson visszalépteti az egyéni jelöltjeit a Fidesz javára. Hivatkozni szokás Torgyán József hasonlónak gondolt húzását 1998-ből, amikor valóban nyolcvannál több kisgazda jelöltet vont vissza, így segítve győzelemhez a Fideszt.

Nos. Az persze kifejezetten ízlésem szerint való, ha rámutatunk, hogy ma a Fidesz a Jobbik korábbi programját valósítja meg. Fontosnak tartom azt is, hogy észleljük: két, a szélsőjobboldali politikát helyeslő és képviselni képes, tehát akár kormánykoalícióra is alkalmas pártról beszélünk. Egyáltalán nem bánom továbbá, ha végre lesznek valóságmagyarázatok és stratégiai megfontolások (a "minden mindegy, mindenki mindenkivel"-kiabáláson túl) a baloldalinak mondott pártok köreiben is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.