2017. szeptember 3., vasárnap

A NŐK OKOSABBAK

PUPU BLOGJA
Szerző: PuPu
2017.09.02.


A Magyar Nők Szövetsége támogatná egy választási párt létrehozását, nem csak erkölcsi, de anyagi támogatással is.
Tegnap Rónai Egonnál járt Alföldi Andrea, a Szövetség vezetője, és kifejtette ajánlatukat.
Amit elmondott, az megvalósítható, támogatható, nem túl bonyolult és annyira értelmes, hogy ebből kifolyólag nem is lesz belőle semmi, a magyar politikusok szeretnek minden egyszerű dologra hetvenhárom vitézkötést kötni, okoskodni meg tudóskodni.
A Nőszövetség Róna Péter közgazdász és takarékra kapcsolt világmegváltó hirtelen megvilágosodásának eredményét karolta fel, felturbózva a női érdekvédelem valós célkitűzéseivel
Az ember szíve belesajdul, mikor belegondol, hogy mennyire igaza van és, hogy mennyire nem lesz ebből semmi.
Pedig ez lenne az egyetlen reális megoldás a mai Magyarország első számú problémájának megoldására, az Orbán-féle bűnszervezet felszámolására, a demokrácia helyreállítására.
Kár, hogy Róna Péter későn találta fel a melegvizet, de persze jobb későn, mint soha, habár kérdés, hogy a hátralevő idő elég lenne-e egy működőképes szervezet és egy esélyes jelölt felépítésére.

Alföldi Andrea elmondta, hogy szeretnék, ha a választási párt miniszterelnök-jelöltje nő lenne, csakúgy, mint az új párt képviselő-jelöltjeinek negyven százaléka is, ami teljesen jogos és reális elképzelés. Csak a a baj vele, hogy a mai helyzethez képest olyan óriási ugrás lenne, melyet nem biztos, hogy támogatna a patriarchális magyar társadalom.
Magyarországon a férfiak ugyanis elakadtak valahol a XX. század első éveinél, vezérlő elvük a "pénz számolva, asszony verve jó, és szilárd meggyőződésük, hogy a nők a retikül mellé azért hordanak cekkert, mert a retikülben van a bizonyítvány arról, hogy nem libák, míg a cekkerben a kukoricát tartják.
Ennek dacára a nők helyzetének hazai alakulásában talán mégis ők képezik a könnyebb halmazt, mert ők minden megátalkodottságuk dacára hagyják magukat befolyásolni, ellentétben a nők azon részével, akik meg vannak győződve arról, hogy női vezető a legnagyobb csapás, merthogy őt nem tudják a szokott módszereikkel manipulálni, merthogy az a büdös durva átlát rajtuk, ahogy Hans Castorp madame Chauchat testén..
.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.