2017. szeptember 15., péntek

A TUDÁS HATALOM, SOHASEM SZÉGYEN!

ÁGOSTON LÁSZLÓ BLOGJA
Szerző: Ágoston László
2017.09.14.


Magyarország középtávon csődbe fog menni, ha nem teszünk semmit, akkora a munkaerőhiány. 

Magyarország középtávon csődbe fog menni, ha nem teszünk semmit, akkora a munkanélküliség.



Szerinted melyik mondat igaz? A helyes válasz: mindkettő. Látszólag ellentmond egymásnak a kettő, pedig ez korántsem így van..

Mivel már így is nekem estek páran, hogy hazudok, most egy hosszabb sor forrás következik, aztán elmondom, mi miért van és mit lehetne tenni ellene.

Óriási a munkanélküliség

Tudom, a kormány azt hazudja, hogy szinte nincs is munkanélküliség (Orbán: “Aki akar, lényegében tud dolgozni), de pár apróságot elfelejtenek:

1, ahhoz, hogy valaki statisztikailag munkanélkülinek számítson regisztráltatnia kell magát
2, a közmunkaprogram nem valódi munka, nem gyorsítja a gazdaságot, csak álcázott és feltételhez kötött segély, amivel remekül lehet a statisztikát kozmetikázni.
3, rengeteg magyar állampolgár dolgozik ingázva vagy -átjelentkezés nélkül külföldön(ezek is javítják az itthoni számokat).

A Gazdasági Kutatóintézet Igazgatója is minimum másfélszeresére teszi a valódi munkanélküliek számát a statisztikákhoz képest. A folyamatosan hamisított statisztikák miatt nehéz a valóságról képet alkotni, de viszonlyag egyszerűen bizonyítható az állításom, ha elnézel mondjuk egy zsákfaluba vagy a keleti országrész szinte bármely településére, ahol gyakorlatilag senkinek nincs munkahelye. Akár akar dolgozni, akár nem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.